Kultura > Muzika

"NAJBOLJE IZ ZEMLJE ČUDA” na beogradskom KONCERTU grupe ALISA

Grupa Alisa obeležiće 35. rođendan velikim koncertom 17. decembra u Domu omladine Beograda

Izvor: K1info

16/11/2022 > 15:25

podeli vest:

"NAJBOLJE IZ ZEMLJE ČUDA” na beogradskom KONCERTU grupe ALISA
Foto: Ranko Jurjević


"Sanja”, "Kesteni”, "Blago onom ko te ne sanja”, "Da li si čula pesmu umornih slavuja“, "Posle devet godina", "Ljubicu te tako", "Skidam košulju da legnem", "Sećanja“... samo su neki od hitova sa ukupno pet albuma koje je Alisa do sada objavila, a koje će publika moći da čuje na koncertu 17. decembra u Domu Omladine Beograda.

Proslava jubileja trebalo je da se dogodi 2020. godine, ali zbog globalne pandemije nisu mogli da je organizuju.

- Veoma smo uzbuđeni – izjavio je frontmen benda Miroslav Živanović Pile i dodao: - Najviše nas raduje to što ćemo nastupati u kultnoj sali Doma omladine, u kojoj smo pre malo više od 35 godina održali i naš prvi koncert.

Alisa će na ovom nastupu odsvirati najznačajnije pesme koje su im obeležile karijeru i većina njih će biti izvedena u originalnim aranžmanima.

- Ipak, Alisa je sa dva nova mlada člana, violinistkinjom i gitaristom, dobila neku novu energiju i bogatstvo zvuka – kazao je Pile.

Velika pauza u radu koju je bend napravio očigledno nije ostavila trag kod publike koja ih je volela i pratila.

- Nastup na zaječarskoj Gitarijadi, gde je publika različitih generacija horski pevalo naše pesme, uverio nas je da nas ljudi nisu zaboravili.

Pile dodaje da je tome verovatno doprinelo emitovanje najvećih hitova na radio stanicama, kao i milionski broj pregleda na Youtubeu i podseća da je po statistici SOKOJ-a pesma "Sanja” proglašena za najemitovaniju pesmu u 2021. godini.

Rođendanski nastup uveličaće i specijalni gosti, a koncert nosi naziv “Najbolje iz zemlje čuda”, kako se zove i dupli CD koji je nedavno objavila izdavačka kuća PGP-RTS u saradnji sa Jugodiskom.

Na tom izdanju nalaze se 24 pesme grupe Alisa, kao i dva singla koja je ovaj bend snimio u poslednje tri godine.

 

Ostavite komentar