Kultura > Muzika

Petar Grašo PROŠETAO BEOGRAĐANE VREMEPLOVOM EMOCIJA I NOSTALGIJE i zaradio ovacije u prepunoj Areni

Hrvatski muzičar održao svoj najveći koncert do sada u Beogradu

Izvor: K1info/Tanjug

12/11/2022 > 07:38

podeli vest:

Petar Grašo PROŠETAO BEOGRAĐANE VREMEPLOVOM EMOCIJA I NOSTALGIJE i zaradio ovacije u prepunoj Areni
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Pop pevač Petar Grašo održao je svoj najveći koncert dosad u Beogradu pred više hiljada raspevanih i odlično raspoloženih poštovalaca u Štark areni.

Grašo je koncert otvorio sa "Je l' ti reka' ko", da bi nanizao "Lomi me", "Ne boli me" i "Vera od suvoga zlata", bodren pevanjem posetilaca, koji su ispunili parter, donje i delimično gornje tribine dvorane.

Na oduševljenje beogradske publike, Grašo je podsetio na pevača Olivera Dragojevića pesmama koje je on izvodio - "Cesarica" i "Nedostaješ mi ti", pomenuvši njenog autora Zdenka Runjića.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Grašo se prisetio da je Dragojević primetio njegov izvođački dar dok je bio omladinac, poručivši mu da u životu samo peva, svejedno za sto ili za 100.000 ljudi.

Na svoj duet sa Doris Dragović Splićanin je podsetio pesmom "Što je od mene ostalo", nakon koje je zaradio aplauz i pomoć u pevanju ženskog dela publike.

Oduševljenje posetilaca izazvalo je pojavljivanje vođe splitske grupe Magazin, kompozitora Tončija Huljića, koji je sa Grašom izveo pesme "Inamorana" i "Providenca" projekta Madre Badeša.

"Ajmo vidit kako vas puca nostalgija", poručio je Huljić pre nego što je sam za klavirom izveo "Ti si želja mog života", "Put putujem" i druge hitove Magazina, koji su se horski orili dvoranom.

Elegantan u crnom odelu i kravati, većinom za belim klavirom, uz mnogočlani bend,sa pratećim pevačima i duvačima, Grašo je ušao u završnicu moćno sa "Voli me", "Utorak" i "Kada krenu vlakovi", a iz Arene je ispraćen ovacijama.

Grašo je pred izlazak na pozornicu rekao novinarima da se posle Sava centra odlučio za svoj najveći koncert u Beograd, u godini koja je za njega "bila možda najbolja", posle Pulske, Skopske i dve Arene Zagreb.

Prema njegovim rečima, za Štark arenu se pripremio na največem mogućem nivou svirački i produkcijski kako bi priredio "jednu lepu beogradsku noć".

Huljića ne smatra za običnog gosta pošto je "oduvek bio veliki i prijatelj" i autor je i koautor većine njegovih pesama, a sarađivali su i u Madre Badeši.

Grašo je ocenio i da je pravio dobre izbore u životu pošto se pokazalo da ljudi vole njegovu muziku i provode važne momente uz nju.

- Svaki koncert je vremeplov mog života i pesama - naglasio je Grašo.

 

 

 

Ostavite komentar