Kultura > Muzika

Dva ROKENROL MITA za koje se ispostavilo da su ISTINITA

Aerosmith su odbili da lete avionom koji se potom srušio sa članovima benda Lynyrd Skynyrd, a Grejem Neš napisao je najveći hit zbog opklade

Izvor: K1info

05/11/2022 > 17:29

podeli vest:

Dva ROKENROL MITA za koje se ispostavilo da su ISTINITA
Foto: Youtube PrintScreen


Dana 20. oktobra 1977. godine, Convair 240 srušio se izvan Gilsburga u Misisipiju posle neuspešnog prinudnog sletanja. Dvadeset putnika je preživelo, ali među stradalima su bila oba pilota i tri člana benda Lynyrd Skynyrd - pevač Roni Van Zant, gitarista Stiv Gejns i njegova sestra i prateći vokal Kejsi Gejns, kao i roud menadžer Din Kilpatrik.

Nekoliko meseci ranije, članovi benda Aerosmith angažovali su čoveka da pregleda avion i dogovorili se da ga ne koriste. U intervjuu za Crave Online, gitarista Džo Peri pominje ovaj događaj, ali ne daje detalje o tome zašto su odbili da lete tim avionom: - Srećom, imali smo osobu koja je pregledala avion, i koja to nije dozvolila.

Najveći hit napisan je zbog opklade

Objavljen 1977. godine, "Just a Song Before I Go" bio je najveći hit sastava Crosby, Stills & Nash, a Grejem Neš je nikada ne bi napisao da nije bilo nepristojne opaske njegovog prijatelja.

Muzičar je rekao za Daily Press: - Bio sam u Maujiu, i imao sam sat vremena da ukrcavanja na svoj let. Bio sam kod prijatelja koji je bio mali diler droge - marihuane, ništa previše mračno - i on mi je tada rekao, "Ti bi trebalo da si veliki kompozitor. Kladim se da ne možeš da napišeš pesmu pre nego što odeš". Pitao sam ga u koliko želi da se kladi. Rekao je "Petsto dolara".

Neš je napisao dvominutnu pesmu i navodno "nije promenio nijednu notu" kada su je on i njegov bend snimili.

Da li je njegov prijatelj platio opkladu?

- Još uvek imam njegovih 500 dolara - rekao je Neš novinarima.

 

 

 

Ostavite komentar