Kultura > Muzika

Nekada je bila najlepša pevačica sveta - za Blondi godine (ni)su samo broj

U pripremi je box set benda na kojem će se naći mnoštvo demo snimaka, kao i prvih šest albuma kultnog sastava

Autor: K1

09/07/2022 > 15:16

podeli vest:

Nekada je bila najlepša pevačica sveta - za Blondi godine (ni)su samo broj
Foto: YouTube printscreen


Američki sastav Blondie objavio je javnosti nepoznati demo pod nazivom "I Love You Honey, Give Me a Beer". Pesma je naposletku objavljena kao "Go Through It" na albumu "Autoamerican" 1980.

Prema saopštenju za štampu, "I Love You Honey, Give Me a Beer" snimljena je 1980. i najverovatnije je napisana za muzičku komediju Alana Rudolfa "Roadie", u kojoj su glumili Meat Loaf i Alice Cooper.

Demo će se naći na predstojećem zvaničnom box setu benda "Blondie: Against the Odds 1974-1982". Kolekcija sadrži remasterizovane verzije prvih šest albuma sastava. Grupa je prošlog meseca objavila još jedan dosad nepoznat snimak - obradu pesme "Moonlight Drive" sastava The Doors. Box set će se u prodaji pojaviti 26. avgusta.

"I Love You Honey, Give Me a Beer" jedan je od više demo snimaka koji će se naći u box setu sa sesija za "Autoamerican", čiji je prvobitni naziv glasio "Coca-Cola", zbog tema vezanih za američku pop kulturu. Grupa je planirala da objavi album pod ovim nazivom samo sa Coca Cola logotipom na koricama, ali problemi sa licencom brenda primorali su ih da odustanu od te ideje.

Sastav Blondie pridružiće se britanskim pankerima The Damned na letnjoj turneji čiji je naziv "Against the Odds". Potvrđeni su datumi za nastupe u Sjedinjenim Državama, a početak turneje zakazan je za 12. avgust i trajaće do 27. avgusta.

Ali pre Amerike, Blondie će odsvirati seriju koncerata po Velikoj Britaniji. Blondie i The Damned su u maju nastupili na festivalu "Cruel World" u Pasadeni, pridruživši se izvođačima kao što su Morrissey, Bauhaus, Devo, Echo & the Bunnymen, The Psychedelic Furs, Violent Femmes i drugima.

Iako je bubnjar Klem Berk još 2014. godine u intervjuu za "Uncut" rekao da se njihovi dani na putu bliže kraju, grupa je posle ove izjave išla na nekoliko turneja, uključujući i onu sa Elvisom Kostelom 2019.

Ipak, jedan od osnivača sastava, gitarista Kris Stain, nedavno je otkrio da će propustiti predstojeću turneju zbog srčanih problema. Bendu će se na nastupima pridružiti Glen Metlok, originalni basista pank sastava Sex Pistols. Iako se damama ne pominju godine, ipak treba napomenuti da je nekadašnja plesačica i "Plejbojeva" zečica, Debora Debi Hari, 1. jula napunila 77 godina.

Ostavite komentar