Kultura > Muzika

LEGENDA o Saši Zurovcu: Po JEDNOJ PESMI i TUŽNOJ SUDBINI pamti ga cela bivša Jugoslavija

Danas je šest godina od smrti čoveka koga po jednoj pesmi i tužnoj sudbini pamti cela bivša Jugoslavija

Izvor: K1info

08/10/2022 > 15:51

podeli vest:

LEGENDA o Saši Zurovcu: Po JEDNOJ PESMI i TUŽNOJ SUDBINI pamti ga cela bivša Jugoslavija
Foto: Youtube PrintScreen


"Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, plavušu sam bajnu snio, o kako sam sretan bio…", pevao je Saša Zurovac na početku kultnog filma “Sjećaš li se Dolly Bell”, Emira Kusturice.

Saša Zurovac je preminuo u subotu 8. oktobra 2016. u 69. godini života. Čovek koji je otpevao jednu od najomiljenijih pesama ikada snimljenih i koju niko nije mogao da otpeva tako iskreno kao on. Posle njega su je pevali mnogi - Jura Stublić, Bajaga, Riblja Čorba, Kraljevi ulice, ali niko ni blizu kao on.

Život se okrutno poigrao sa Sašom. Posle "Dolly Bell” imao je vrlo malu ulogu u drugom Kustinom filmu "Otac na službenom putu”, i nešto veću u “Životu radnika” Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao.

 

Očigledno nije mogao da izdrži opšte ludilo koje je krenulo, pa je pobegao u sopstveno. Godinama se vukao po Zavodima za zbrinjavanje mentalno obolelih osoba u Pazariću, u Fojnici i u Bakovićima.

Kada su ga u jednom od njih 2002. posetili novinari, Saša nije želeo ni da se fotografiše, ni da priča s njima, tek što su se samo rukovali, a on je otišao u šetnju… Pedagog je samo rekao: “Pustite ga, danas nije dobre volje".

 

 

 

Ostavite komentar