Kultura > Muzika

Depeche Mode najavili NOVI ALBUM "Memento Mori" i PROMOTIVNU TURNEJU

Pioniri elektronske muzike britanskog novog talasa ostali su bez jednog od osnivača benda Endija Flečera u maju ove godine

Autor: K1 info/Tanjug

05/10/2022 > 10:01

podeli vest:

Depeche Mode najavili NOVI ALBUM "Memento Mori" i PROMOTIVNU TURNEJU
Foto: Tanjug/Britta Pedersen/dpa via AP


Na konferenciji koja se prenosila uživo iz Berlina, članovi benda Dejv Gahan i Martin Gor rekli su da još uvek rade na 15. studijskom albumu koji će se zvati "Memento Mori", kao i da će u martu započeti svetsku turneju da bi promovisali poslednji album.

Naslov novog albuma, "Memento Mori" nema direktne veze sa smrću Endija Flečera.

- Počeli smo da radimo na novom albumu na početku pandemije i teme pesama su pre svega inspirisane tim događajima, a nakon što je Fleč preminuo odlučili smo da nastavimo dalje, jer znamo da bi i on to želeo, a time nam je ovaj album dobio i dodatno na značaju - izjavio je Martin Gor na konferenciji za štampu.

Foto: Tanjug/Britta Pedersen/dpa via AP

Martin Gor i Dejv Gahan

- Fleč bi voleo ovaj album - rekao je Dejv Gahan okupljenoj publici u sali i svima koji su konferenciju pratili preko interneta.

- Radujemo se što ćemo ga uskoro podeliti sa vama, ne mogu da sačekam da sviramo nove pesme na našoj budućoj turneji.

"Memento Mori" je 15. studijski album benda, a Dejv i Martin kažu da su sve pesme već snimljene i da su u procesu miksa i produkcije.

Turneja će početi 23. marta u Severnoj Americi ograničenim brojem koncerata po ključnim gradovima: Njujorku, Čikagu, Los Anđelesu i Torontu, a nastaviće se velikim letnjim stadionskim koncertima po Evropi, gde će Depeche Mode prvo svirati u Parizu, Berlinu, Milanu, Londonu, itd. 

Nažalost, grupa neće posetiti Srbiju, ali nama najbliži koncerti zakazani su u Zagrebu i Budimpešti.

Prethodna turneja, Global Spirit Tour (2017-2018) bila je do sada najduža i jedna od najuspešnijih jer je preko 3 miliona fanova kupilo ulaznice na ukupno 130 koncerata u Evropi i Severnoj Americi.

 

 

 

Ostavite komentar