Kultura > Muzika

Zovu se VUKOVI, ali DOLAZE IZ ŠKOTSKE i imaju novi album na kojem je "glavni lik" - VANZEMALJAC

Škotski noise pop punk duo srpskog imena Vukovi najavio je za 7. oktobar izlazak trećeg album "Nula"

Autor: K1 info/Tanjnug

05/10/2022 > 07:33

podeli vest:

Zovu se VUKOVI, ali DOLAZE IZ ŠKOTSKE i imaju novi album na kojem je "glavni lik" - VANZEMALJAC
Foto: Youtube PrintScreen


Pevačica Dženin Šilston izjavila je za rock časopis Kerrang! da je "Nula" konceptualni album koji prati putovanje istoimenog lika "u udaljenom naučnofantastičnom svetu".

Album počinje najavom interplanetarnog putovanja.

Nula je vanzemaljac koji je posle hvatanja u vlasništvu podlog kapitaliste. Album govori o 25 godina koje su usledile posle zarobljavanja. Između toga se nalaze najrazličitije teme poput traume, nasilja, požude i osvete.

- Previše razmišljam o stvarima koje se događaju u svetu. Način na koji bogati postaju sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji. Pohlepa. Okrutnost. O tome se dosta govori na ovoj ploči, kao i u Nulinoj priči - rekla je Dženin Šilston.

Šilston je navela da je odrastajući bila opsednuta likovima kao što su Akira, animirani Betmen, serijal filmova "Tuđin" (Alien) i "Ratovi zvezda" koji su svi imali veliki uticaj na nju.

Na dve godine snimanom albumu Vukovi spajaju ekstremni pop, nu metal, shoegaze i druge žanrove, a gitarista Hamiš Rajli naveo je da mu je bilo zabavno snimati novi album, jer je svirački često znao da zakomplikuje stvari, a "ovde je sve kako treba da bude".

Vukovi su objavili albume "Vukovi" (2017) i "Fall Better" (2020), a po izlasku trećeg izdanja "Nula" u drugoj polovini oktobru kreću na britansku turneju gde su već rasprodati koncerti u manjim dvoranama u Bristolu, Londonu i Mančesteru.

 

 

 

Ostavite komentar