Kultura > Muzika

Hari Stajls zaslužio POSEBNU ČAST, u Medison Skver Gardenu se to NE DOGAĐA SVAKI DAN

Posle Bilija Džoela i sastava Phish, i Hari Stajls može da se pohvali transparentom koji visi na gredama čuvenog Medison Skver Gardena

Autor: K1 info/nacional.hr

23/09/2022 > 07:32

podeli vest:

Hari Stajls zaslužio POSEBNU ČAST, u Medison Skver Gardenu se to NE DOGAĐA SVAKI DAN
Foto: Tanjug/Arthur Mola/Invision/AP


Hari Stajls je uspeo da rasproda Medison Skver Garden 15 dana zaredom, zbog čega je dobio počasni transparent u samoj dvorani tokom poslednjeg nastupa u Njujorku. Svojevrsno iznenađenje mu je predstavila američka TV voditeljka Gejl King.

Prema magazinu Rolling Stone, Stajls je zaplakao, rekavši publici:

- Svaki put kada dođete u Medison Skver Garden i vidite to, setite se da je to zbog vas. To je za sve nas. Vratiću se kada svi odu i neko vreme ću samo da sedim i gledam taj transparent.

Stajls je sada treći muzički umetnik sa transparentom koji visi na gredama Medison Skver Gardena. Bili Džoel ih ima dva, jedan zbog ukupno 129 nastupa i drugi za 83 mesečna nastupa koji se održavaju od 2014. Procenjuje se da Džoel od jednog koncerta zaradi 2 miliona dolara, a u periodu od 2014. do 2019. godine inkasirao je čitavih 150 miliona dolara.

Sastav Phish je, u međuvremenu, dobio transparent 2017. godine, posle rekorda na koncertnoj seriji pod nazivom "Baker’s Dozen", tokom koje nisu ponovili nijednu pesmu na 13 rasprodatih večeri zaredom, ukupno odsviravši 237 numera.

Na svom poslednjem nastupu, Stajls je izveo pesmu "Matilda", uz podršku Devontea Hajnsa iz grupe Blood Orange koji je svirao violončelo, što je Stajlsa nateralo da tokom koncerta izjavi: - Po mom mišljenju, on je jedan od najvažnijih muzičara i umetnika naše generacije.

Inače, Stajls je iznenadio publiku pesmom "Ever Since New York", koju nije izveo uživo četiri godine.

Bivši član benda One Direction nastavio je da obara rekorde i na Billboardovoj listi Hot 100 sa pesmom "As It Was", koja je na prvom mestu već 14. nedelja zaredom.

 

 

 

Ostavite komentar