Kultura > Muzika

Iznenađenje na sajmu antikviteta! Stranica sa RUKOM PISANIM TEKSTOVIMA Pola Makartnija PRODAJE SE za pola MILIONA dolara

Prodaje se uramljena, zajedno sa omotom albuma Sgt. Biber

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Anica Ninković

22/01/2024 > 09:20

podeli vest:

Iznenađenje na sajmu antikviteta! Stranica sa RUKOM PISANIM TEKSTOVIMA Pola Makartnija PRODAJE SE za pola MILIONA dolara
Foto: Shutterstock


San Francisko je grad sa frustrirajuće skupim kaznama za parkiranje, ali će sledećeg meseca stanovnici možda imati priliku da potroše 650.000 dolara na službenika za nadzor parkiranja.

Stranica sa rukom pisanim tekstovima Pola Makartnija za "Lovely Rita" biće dostupna za prodaju u februaru na Međunarodnom sajmu antikviteta u Kaliforniji, od 9. do 11. februara u San Francisku.

Cena nacrta je viša od pola miliona dolara

Pesma, koja je sa B-strane najpoznatijeg albuma Bitlsa, "Sgt. Pepper's Loneli Hearts Club Band", je vesela ljubavna pesma o izmišljenoj kontrolorki koju narator sreće dok deli kazne. Retko deo istorije Bitlsa košta više od pola miliona dolara.

To je prvi nacrt teksta pesme, prema web stranici Biblioctopus Rare Books, kompanije koja prodaje sajt, stihovi su ispisani olovkom na listu linijskog papira, istrgnutog iz spiralno uvezane sveske.

Vidljive su ukrštene reči, komentari i alternativni izrazi. Prodaje se uramljena, zajedno sa omotom albuma Sgt. Biber.

- Ovakve stvari se ne pojavljuju tako često na tržištu, a kada dođu, nisu uvek toliko značajne - rekla je Suzan Ben, koja vodi organizaciju iza februarskog događaja, Udruženje antikvarnih knjižara Amerike (ABAA).

Međunarodni sajam antikvara u Kaliforniji je godišnja izložba retkih i starih knjiga, mapa, rukopisa i fotografija.

Ostavite komentar