Kultura > Muzika

Kornelije Bata Kovač sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Čuveni kompozitor Kornelije Kovač sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju

Autor: Kurir

17/09/2022 > 17:23

podeli vest:

Kornelije Bata Kovač sahranjen u Aleji zaslužnih građana
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Veliki umetnik je ispraćen uz muziku koju je komponovao. Na razglasu ispred kapele je prvo puštena pesma Zdravka Čolića - Stanica podlugovi, a posle toga su se smenjivale pesme koje je čuveni kompozitor napisao za brojne poznate ličnosti.  

Njegova nastarija ćerka Aleksandra je na početku cermonij ispraćaja uspela da zadrži suze. Ipak, i ona se rasplakala nakon što je njen otac dobio poslednji apauz. Kompozitorka i pevačica se zahvalila svima koji su danas došli na Novo groblje u Beogradu kako bi se poslednji put oprostili od poznatog muzičara.

"Hvala puno", poručila je ona.

Porodica je u kapeli primala saučešća. Sestre Kovač, Aleksandra i Kristina su stajale zajedno, sa najmlađom sestrom  Anjom. Posle muzike koja je bila puštana ispred kapele, povorka se uputila kako bi Batu Kovača ispratila do večne kuće.

Njegova ćerka Aleksandra Kovač se nakon sahrane oprostila od oca dirljivim rečima:

- Došli smo da ispratimo tatu i da ga vratimo zvezdama, odakle je i došao. I znam da bi bio srećan da vidi sve vas koji ste danas došli. Veliko vam hvala svima.

Na ispraćaj su došli Bisera Veletanlić, Radoslav Zelenović, Ivan Fece Firči, Dejan Cukić, Filip Žmaher, Aleksandar Sofronijević i drugi.

Ostavite komentar