Kultura > Muzika

Korejska muzička senzacija Blackpink objavila novi album

Ženska grupa Blackpink objavila je novi studijski album "Born Pink", stoji u objavi grupe na Instagram profilu

Autor: Tanjug

18/09/2022 > 12:15

podeli vest:

Korejska muzička senzacija Blackpink objavila novi album
Foto: Youtube PrintScreen


Grupa mladih devojaka iz Južne Koreje, koju čine Dženi, Lisa, Džisu i Rose, a koja je svojom prvom pločom napravila veliki prodor na svetsko tržište, odustala je od planiranog nastavka albuma "The Album" iz 2020. godine i objavila novi album "Born Pink", sa koga je kao prvi singl promovisana pesma "Shut Down".

 

 

"Kao što se vidi iz naslova, novi album oslikava hrabrost članica ove grupe koje su bile jedinstvene od početka", saopštila je njihova izdavačka kuća YG Entertainment.

U okviru nove svetske turneje pod istoimenim nazivom "Born Pink", Blackpink će do kraja ove godine nastupati u Južnoj Koreji, Severnoj Americi i Velikoj Britaniji.

Novi album obuhvata šest pesama: "Pink Venom", "Shut Down", "Typa Girl", "Yeah Yeah Yeah", "Hard To Love" i "The Happiest Girl".

Blackpink su od svog pojavljivanja 2016. godine izazvale veliku pažnju u svetu, a pojedini muzički kritičari sa Zapada su ih nazvali "najvećom "Kej pop" grupom na svetu" i "najvećim ženskim bendom na svetu".

Na Forbosovoj lisi najmoćnijih u Južnoj Koreji u poslednje tri godine zauzimale su prvo, treće i drugo mesto.

Postale su 2019. godine grupa sa najviše pratilaca na Jutjubu u svetu, a godinu dana kasnije najuticajnije ženske umetnice u svetu.

"Kej pop" predstavlja muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južno-korejske muzike, uključujući razne pravce dens muzike, elektropopa, hip hopa i savremenog ritma i bluza.

Prema američkom muzičkom časopisu Rolling Stone, kej pop je "mešavina moderne zapadne muzike i visoko-energetskog japanskog popa, koja slušaoce zadobija zaraznim frazama, često na engleskom jeziku.

Ostavite komentar