Kultura > Muzika

Sjajan septembarski muzički program u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

U dvorištu Kapetan Mišinog zdanja nastupiće Ođila (8. 9.), Tijana Bogićević (9. 9.), Crvena jabuka (10. 9.) i "Al Amor" (11. 9.)

Autor: K1 info

07/09/2022 > 19:03

podeli vest:

Sjajan septembarski muzički program u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja
Foto: CEBEF promo


Četiri atraktivna koncerta očekuju publiku u Beogradu u okviru "Atrium Sessions" nastupa u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja u periodu od 8. do 11. septembra (od četvrtka do nedelje), u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Koncert populane grupe Ođila biće održan u četvrtak  8. septembra, zatim  9. septembra nastupa pevačica Tijana Bogićević, 10. septembra publiku očekuje koncert grupe Crvena jabuka,  a 11. septembra biće održano muzičko-poetsko veče španskih i latino pesama "Al Amor" u izvođenju Anastasije Minjević (sopran), Ksenije Ristić (klavir) i glumca Joakima Tasića.

Foto: CEBEF promo

Ođila

Od svog formiranja Ođila izvodi širom sveta prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se  na tradiciju teatra "Romen" iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova "Cigani lete u nebo", "Moja slatka umiljata zver" i sl. Mediji u Jugoslaviji, ali i u mnogim drugim državama,  često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike. Ođila je priređivala koncerte u svim značajnijim dvoranama regiona.  Zapažene nastupe grupa je održala i u Kolarčevoj zadužbini, kao i u Mariborskom pozorištu, i to kao prvi muzički sastav koji je koncertirao u ovom teatru od njegovog osnivanja. Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. u Londonu, gde je dobio više priznanja i pohvala, pa čak i od grupe Gipsy Kings.

Foto: CEBEF promo

Tijana Bogićević

Tijana Bogićević je srpska pop pevačica rođena u Novom Sadu. Bila je predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2017. sa pesmom "In Too Deep". Godine 2011. odlazi na Pesmu Evrovizije kao prateći vokal i predstavlja Srbiju sa Ninom i pesmom "Čaroban".  Debi album pod istim imenom objavila je 2018. godine, sa kog su se izdvojili hitovi "Hajde onda ništa", "U redu" i "Bezuslovno". Usledili su veoma uspešni solistički koncerti u Beogradu i Novom Sadu 2019. godine. Svoj drugi studijski album "Blizu" Tijana je objavila u junu 2022. godine.

Foto: CEBEF promo

Crvena jabuka

Crvena jabuka je osnovana 1985. godine u Sarajevu. Njihova muzika je bila inspirisana Bitlsima i Indeksima. Prvi album, "Crvena jabuka", objavljen 1986, bio je trenutni uspeh. Grupa je brzo stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.  Od prvog albuma ("Bježi kišo s prozora", "Dirlija", "Nek te on ljubi"...) do najnovijeg  "Tvrđava" snimili su više od 200 pesama, a za ploču "Sanjati" iz 1990. nagrađeni su međunarodnom nagradom Ampex Golden Reel. Zato i ne čudi što se na njihovim koncertima često može čuti i više od 30 pesama.

Foto: CEBEF promo

"Al Amor"

Koncertni projekat "Al Amor" nastao je po ideji i u izvođenju Anastasije Minjević (sopran) i Ksenije Ristić (klavir), uz kreativnu podršku glumca Joakima Tasića. Publiku očekuju kompozicije latinoameričkih i španskih kompozitora koje su nedovoljno poznate širem auditorijumu. Publika će biti u prilici da čuje dela Alberta Ginastere, Carlosa Guastavina, Villa Lobosa, de Falle, Obradorsa, Granadosa i Piazzolle. Kompozicije će biti poetski ilustrovane poezijom Lorke, Nerude i Borhesa.

Raspored "Atrium Sessions"  koncerata po danima:

08. septembar - grupa Ođila

09. septembar - Tijana Bogićević

10. septembar -  grupa Crvena jabuka

11. septembar - "Al Amor" - muzičko-poetsko veče španskih i latinskih pesama

13. septembar -  A.N.D.R.

19. septembar - VivaČelo - Dragan Đorđević Suzuki - otvaranje Čelo festa

21. septembar - Gudački orkestar Makris - "Od klasike do Holivuda"

24. septembar - grupa Galija

25. septembar - Belgrade Soul Sextet - "Tri sevdaha"

Foto: CEBEF promo

 

Ostavite komentar