Kultura i umetnost > Muzika

Dobro došli u tamu: Sastav THE DARKNESS obeležava DVE DECENIJE od izlaska mega uspešnog PRVENCA

Dokumentarac "Welcome To The Darkness" stiže usred vesti o turneji u čast jubileja i ponovnom izdanju albuma "Permission To Land"

Izvor: K1info

29/10/2023 > 17:01

podeli vest:

Dobro došli u tamu: Sastav THE DARKNESS obeležava DVE DECENIJE od izlaska mega uspešnog PRVENCA
Foto: Youtube PrintScreen/BritFlicks


Britanski rokeri The Darkness objavili su trejler za svoj predstojeći dugometražni dokumentarni film, "Welcome To The Darkness".

U režiji Sajmona Emeta, dokumentarac donosi priču o formiranju benda početkom 2000-ih, brzom usponu, ali i raspadu 2006. godine, kao i ponovnom okupljanju benda 2011.

Film će biti prikazan u bioskopima samo jedan dan, 9. novembra, a od 4. decembra biće dostupan za digitalno preuzimanje i na Blu-ray disku.

Kako je navedeno u saopštenju za medije, "Dvadeset godina posle platinastog prvenca, Džastin Hokins, njegov brat Den Hokins, basista Frenki Pulejn i bubnjar Rufus Tejlor ispričaće priču o povratku benda The Darkness".

Saopštenje se nastavlja: "Sa neobjavljenim arhivskim snimcima i intimnim intervjuima snimljenim tokom osam godina, 'Welcome To The Darkness' je sarkastični osvrt na slavu, neuspeh, prijateljstvo i oproštaj. U suštini, ovo je jedinstvena priča o bendu braće koje još uvek proganjaju demoni koji su ih razdvojili. Bend uspeva prkosno da se smeje suočavajući se sa nedaćama u svojoj konačnoj potrazi za srećom i iskupljenjem."

Dokumentarac stiže usred vesti o ponovnom izdanju prvenca "Permission To Land" iz 2003. godine, na kojem se nalazi njihov najpoznatiji singl "I Believe In A Thing Called Love".

Bend takođe planira turneju po Velikoj Britaniji i Evropi u čast ovog jubileja, na kojoj će svirati kompletan album i druge hitove iz svoje diskografije.

Ostavite komentar