Kultura > Muzika

Svetski priznati pijanista Stiv Barakat uskoro na Kolarcu

Trenutak velikih društvenih promena bio je idealan za mene da budem sam za klavirom, izjavio je kompozitor povodom poslednjeg albuma

Autor: K1 info

07/09/2022 > 10:03

podeli vest:

Svetski priznati pijanista Stiv Barakat uskoro na Kolarcu
Foto: Kolarčeva zadužbina/Promo


Međunarodno priznati kanadski kompozitor, muzički producent i pijanista Stiv Barakat (Steve Barakatt) premijerno će nastupiti 2. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Barakat je tokom tri decenije imao više od 500 nastupa na kultnim svetskim scenama i sarađivao sa vodećim umetnicima, izdavačkim kućama i organizacijama na brojnim projektima širom sveta.

Foto: Kolarčeva zadužbina/Promo

 

Posle objavljivanja hvaljenog albuma "Néoréalité" (Universal Music), Stiv Barakat nudi veličanstveno muzičko putovanje kroz svoje najcenjenije kompozicije. Program se sastoji od nekoliko kompozicija sa poslednjeg albuma, najboljih dela sa ranijih izdanja i nekih od najpoznatijih himni koje je komponovao.

Himna UNICEF-a, koja je premijerno izvedena na Međunarodnoj svemirskoj stanici jedan je od najsimboličnijih i najemotivnijih trenutaka koncerta.

Još jedan vrhunac koncerta jeste interpretacija dva stava "Ad Vitam Aeternam", simfonijskog dela koje je komponovao i premijerno izveo 2005. sa Simfonijskim orkestrom Kvebeka.

""Néoréalité" govori o stvaranju paralelnog sveta. Trenutak velikih društvenih promena bio je idealan za mene da budem sam za klavirom… Proces stvaranja "Néoréalité" je bio poput dugog putovanja u zemlju mašte. Potraga za svrhom", rekao je o novom albumu Stiv Barakat.

Ostavite komentar