Kultura > Muzika

KIT RIČARDS priznao da ih je SMRT Čarlija Votsa PODSTAKLA da naprave novi album "Hackney Diamonds"

Vots je preminuo od raka grla u avgustu 2021, ali se može čuti u dve pesme na novom albumu - "Mess It Up" i "Live By The Sword"

Izvor: K1info

23/10/2023 > 21:12

podeli vest:

KIT RIČARDS priznao da ih je SMRT Čarlija Votsa PODSTAKLA da naprave novi album "Hackney Diamonds"
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Kit Ričards je izjavio da je smrt bubnjara Čarlija Votsa podstakla članove benda da naprave novi album "Hackney Diamonds", prenosi NME.

Vots je preminuo od raka grla u avgustu 2021. u 80. godini. Međutim, i dalje se može čuti u dve pesme na novom albumu - "Mess It Up" i "Live By The Sword".

Ričards je ovo istakao u novom intervjuu kao jednu od stvari koje su njega i Mika Džegera naterale da se vrate u studio. Takođe je pomenuo da je drugi razlog bio Votsova zamena, bubnjar Stiv Džordan, koji se "besprekorno" uklopio tokom njihovih živih nastupa.

Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP

Stiv Džordan

- Čarlijeva smrt nas je trgnula i shvatili smo da moramo da napravimo album - rekao je Ričards za The Sun.

- Prošle godine smo bili na turneji po Evropi i svirali smo u Hajd parku, i bend je stvarno bio u odličnoj formi sa Stivom Džordanom koji se besprekorno uklopio - dodao je gitarista.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Agostini/Invision

 

- Mik i ja smo se složili u vezi albuma. Rekli smo: "Hajde da uđemo u studio. Da uradimo projekat - krenemo od tačke A do tačke B i naposletku ga završimo." Imali smo nekoliko sjajnih stvari, ali nikada nismo osećali da je to album. Ovog puta smo uradili sve odjednom i pogodili - još se oporavljam!

Iz prethodnih sesija grupa je snimila dve pesme sa Čarlijem Votsom, i one su se našle na albumu "Hackney Diamonds".

- Bilo je važno da izdamo nešto što smo snimili sa Čarlijem - dodao je Ričards.

Na albumu se takođe nalazi singl sa Lejdi Gagom pod nazivom "Sweet Sounds Of Heaven", koja je prvi put izvedena uživo na intimnom koncertu u Njujorku u predvečerje izdavanja albuma. Bendu se pridružila Lejdi Gaga prilikom izvođenja pesme.

Takođe su prvi put izveli pesmu "Angry", kao i pesme "Whole Wide World" i "Bite My Head Off" sa njihovog dugo očekivanog novog albuma.

Ostavite komentar