Kultura > Muzika

Bend LJUBIČICE sa pesmom "Dok čekamo pad" osvojio NAGRADU "Milan Mladenović" u Makarskoj

Pored novčanog iznosa, laureatu Nagrade "Milan Mladenović" 2023. sleduje statueta, kao i nastup na sledećem Exit Festivalu

Izvor: K1info

22/09/2023 > 11:08

podeli vest:

Bend LJUBIČICE sa pesmom "Dok čekamo pad" osvojio NAGRADU "Milan Mladenović" u Makarskoj
Foto: Zadužbina Milana Mlladenovića

Ljubičice su sa pesmom "Dok čekamo pad" postali dobitnici Nagrade "Milan Mladenović" 2023 koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu.

Odluku da Ljubičice ponesu ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makarska (@visit.makarska)

Ovo je ujedno prvi put da se Nagrada dodeljuje van Beograda - u Makarskoj, u Hrvatskoj. Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila letnji dom, Milanu Mladenoviću je bila i inspiracija za mnoge pesme, posebno za "Modro i zeleno", čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog dvodnevnog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. septembra, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodele Nagrade "Milan Mladenović" 2023. Festival "Modro i zeleno" rezultat je saradnje Zadužbine, Grada Makarska, Turističke zajednice Makarska i Malakološkog muzeja.

Nagrada "Milan Mladenović" ima tendenciju da skreće pažnju na što više talenata, pa je iz godine u godinu dopunjavala nagradni fond. Laureatu Nagrade "Milan Mladenović" 2023. sleduje novčana nagrada u iznosu od 3.000 evra, statueta, kao i nastup na sledećem Exit Festivalu.

Foto: Turistička zajednica Makarska

Vuk Stevanović primio je Nagradu "Milan Mladenović"

Zahvaljujući Rock Radiju i Mitros Musicu prvi put je dodeljena i nagrada za najinspirativniji vokal Leni Stamenković, koja je bila superfinalistkinja sa pesmom "Mali milion".

Foto: Turistička zajednica Makarska

Leni Stamenković dodeljena je nagrada za najinspirativniji vokal

Sada već tradicionalno Firchie Drums doboš je dodeljen jednom od finalista Nagrade Milan Mladenović 2023, odnosno bubnjaru koji ima "ono nešto" prema sudu Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjra benda EKV. Ove godine doboš je u rukama grupe The Splitter, odnosno njihovog bubnjara Antonija Komića.

Foto: Turistička zajednica Makarska

Ivan Fece Firči dodelio je nagradu bubnjaru Antoniju Komiću iz sastava The Splitter

Nagrada "Milan Mladenović" koja je dodeljena u Makarskoj predstavlja više od pukog priznanja. Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolevajući pritiscima konformizma. Kroz Nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umetnosti.

Ostavite komentar