Kultura > Muzika

Koncertna PROMOCIJA albuma "Lefterija" Zorana BRANKOVIĆA 24. septembra u Kolarčevoj zadužbini

Na koncertu će pored autora učestvovati još 14 vrhunskih srpskih muzičara različitih generacija koji će činiti Kamerni orkestar Lefterija

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2023 > 15:52

podeli vest:

Koncertna PROMOCIJA albuma "Lefterija" Zorana BRANKOVIĆA 24. septembra u Kolarčevoj zadužbini
Foto: Tanjug/Predrag Mitić


Koncertna promocija albuma "Lefterija" (PGP RTS), kompozitora i gitariste Zorana Brankovića biće održana 24. septembra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Na koncertu će, uz gitaristu i kompozitora Zorana Brankovića, učestvovati još 14 vrhunskih srpskih muzičara različitih generacija koji će činiti Kamerni orkestar Lefterija.

Taj orkestar izvodi muziku na unikatnom zbiru istrumenata koji čine gitare,oboa, engleski rog, flauta, viola, violina, violončelo, klavir i bubnjevi.

Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Zoran Branković

Gitarista i kompozitor Zoran Branković naglašava da je album "Lefterija" nastao iz potrebe da se kroz muziku otvori novi prostor i kanal slobode za svakog od nas.

- Otud i samo ime albuma, koje u prevodu sa grčkog jezika znači sloboda. Sa željom da, slušajući ovu muziku, svako dodirne svoj delić slobode, odlučio sam da čitav album bude sastavljen isključivo od instrumentalnih numera. Ako baš moramo žanrovski da odredimo muziku na albumu, reč je o muzičkom kakleidoskopu u koji su stali klasika, primesa etno muzike, popa, pa i roka - ističe Branković.

Zoran Branković je muzičar koji je svoju karijeru započeo kao mladi roker iz Čačka, gde je, još kao gimnazijalac, zajedno sa drugovima, među kojima su bili i Bora Đorđević i Zoran Radosavljević, jedan od osnivača grupe Galija, osnovao je Dečake s Morave.

Muziku čiji su koreni balkanski, a ponajviše srpski piše i aranžira za gitaru.

Karte za koncert mogu se kupiti na blagajni Kolarca, kao i na prodajnim mestima Tickets.rs ili putem njihove platforme za online prodaju ulaznica.

Ostavite komentar