Kultura > Muzika

Turska DARKWAVE SENZACIJA She Past Away u petak u BeogradU: Stiže "TAMNA SVEČANOST" sa mirisom Orijenta

Nesumnjivi junaci svih ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u Zappa Bazu u petak, 22. septembra

Izvor: K1info

20/09/2023 > 17:56

podeli vest:

Turska DARKWAVE SENZACIJA She Past Away u petak u BeogradU: Stiže "TAMNA SVEČANOST" sa mirisom Orijenta
Foto: Hangtime Agency


Turska muzička senzacija She Past Away vraća se u Beograd posle gotovo 4 godine. Nesumnjivi junaci svih ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u Zappa Bazu u petak, 22. septembra  da naprave koncert za dugo sećanje. 

Njima će se na afteru pridružiti DJ Team Akasha & Body Count, uz zvuke gothic rocka, darkwavea, post punka, batcava, kao i emba, dark electra i anhalta, a poručuju: 

- Naoštrite zubiće i spremajte se!

She Past Away je turski post punk & darkwave bend nastao 2006. u Bursi. Osnivači su Volkan Caner (vokal i gitara) i Idris Akbulut (bas). Prvi EP “Kasvetli” objavili su 2010. u saradnji sa Dorukum Öztürkcanom poznatom po nadimku Süpermatik. 

Foto: Hangtime Agency

 

Svoj prvi album "Belirdi Gece" objavili su u atinskoj izdavačkoj kući Fabrika Records, s kojom je beogradska publika mogla da se upozna kroz radove bendova kao što su Lebanon Hanover i Selofan. Tri godine kasnije basista napušta bend, a spomenuti producent Süpermatik se pridružuje na klavijaturama. Usledili su albumi "Narin Yalnızlık" (2015) i "Disko Anksiyete" (2019) te album s remixima "X" (2020). Poslednje zvanično izdanje benda je singl "Excess" koji su objavili sa sve popularnijim francuskim synthwave šmekerom koji se krije iza imena Perturbator.

Svoj zvuk She Past Away "duguje" klasicima kao što su The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June,DAF, Siouxsie and the Banshees i Clan of Xymox. Mračna estetika benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim uticajem erotskih horor filmova. 

Ostavite komentar