Kultura > Muzika

U2 snimili spot za NOVI SINGL "Atomic City" u centru LAS VEGASA gde 29. septembra započinju SERIJU KONCERATA

Grupa će u periodu između 29. septembra i 16. decembra imati 25 koncerata sa fokusom na album iz 1991. "Achtung Baby"

Izvor: K1info

19/09/2023 > 10:50

podeli vest:

U2 snimili spot za NOVI SINGL "Atomic City" u centru LAS VEGASA gde 29. septembra započinju SERIJU KONCERATA
Foto: Twitter Printscreen/John Katsilometes

Irski sastav U2 izvešće bar jednu novu pesmu na predstojećim koncertima u dvorani "Sfera". "Atomic City" je pesma čija je tema Las Vegas, za koju se očekuje da će biti objavljena pre prvog nastupa benda 29. septembra. Snimajući muzički spot, četvorka je u subotu u više navrata puštala pesmu dok su se nalazili na prikolici koja se zaustavila u centru grada.

A pod četvorkom se misli na originalnu postavu sa Larijem Malenom Juniorom na bubnjevima. Iako jedan od osnivača grupe neće nastupiti na koncertima iz zdravstvenih razloga - Brem van den Berg će zauzeti njegovo mesto - Malen je bio prisutan zajedno sa ostalima na prikolici koja je prolazila kroz grad.

Na sajtu U2songs.com pojavili su se video zapisi fanova, kompletan tekst pesme kao i snimci nastupa i komentari frontmena Bono Voksa.

"Nas četvorica smo snimili pesmu. Nažalost, Lari Malen Junior neće biti sa nama u dvorani 'Sfera'", rekao je Bono publici i nastavio. "On ne sluša savete lekara... Baš kao ni mnogi od nas. Ali on je večeras ovde... Aplauz za Larija Malena!"

Dolazak kamiona sa prikolicom u centar grada nije bio spontan. Naime, izvešteno je da je 250 statista angažovano putem interneta i da je svaki dobio 150 dolara za snimanje, gde je bend izvodio pesmu "Atomic City" četiri puta. Očigledno nije bilo zabrane za mobilne telefone među statistima, jer gotovo svaki učesnik na snimanju čini se da je držao mobilni telefon.

Bono je novu pesmu opisao kao "rokenrol u tradiciji post-panka - Blondie, The Clash, neki punk iz sedamdesetih... Crpimo inspiraciju sa svih strana."

Grupa je takođe obradovala prisutne živim izvođenjem pesme "I Still Haven't Found What I'm Looking For" u novom aranžmanu, za koju je originalni video takođe snimljen u centru Las Vegasa krajem 1980-ih.

Bono je publici napomenuo da su pesmu iz 1987. godine prearanžirali, rekavši: "Hajde da je probamo kao kantri pesmu. To je neka vrsta subotnje noći i nedeljnog jutra; to je priznanje o nedolasku na ispoved."

Prema U2songs.com, Malen je snimao sa ostalim članovima benda na jugu Francuske, kao i u dva studija u Los Anđelesu sa producentom Stivom Lilivajtom, tokom sesija koje su završene ranije prošle nedelje.

Na sajtu je navedeno da je ovo bio prvi put da je bend nastupio u javnosti od kada je završio turneju "Joshua Tree" krajem 2019. povodom tri decenije od izlaska istoimenog albuma.

Ostavite komentar