Kultura > Muzika

Projekat "Liman zove": EXIT festival raspisao KONKURS za neafirmisane bendove

Cilj aktivnosti ovog projekta je afirmacija mladih umetnika, a projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Novog Sada

Izvor: K1info/Tanjug

14/09/2023 > 19:17

podeli vest:

Projekat "Liman zove": EXIT festival raspisao KONKURS za neafirmisane bendove
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Direkcija festivala Exit uputila je javni poziv neafirmisanim bendovima i solo izvođačima da se prijave za nastup u okviru projekta "Liman zove", a najbolji sastav nastupiće na Exitu 2024. godine.

Poziv se odnosi na grupe koje sviraju rock, pank, pop, metal ili klasičnu, ali autorsku muziku.

Konkurs u okviru projekta "Liman zove" tradicionalno se realizuje svake godine na Limanu u Novom Sadu.

Za prijavu je potrebno poslati kratak snimak izvođenja jedne od autorskih kompozicija na mejl adresu: ruzanpametanimlad@gmail.com do 24. septembra.

Foto: EXIT promo i EXIT photo team

 

Nakon toga iz Exita će uraditi selekciju izvođača koji će dobiti priliku da se pokažu i nastupe na bini sa kompletnom koncertnom produkcijom i dobiju višekanalni snimak svog nastupa.

Ove godine predstavnici Exit festivala odabraće najbolji bend koji će svirati na pozornici Fusion stage Exit-a 2024.

Inicijator projekta, gitarista Sreten Sreta Kovačević, naglasio je da je svestan koliko je bilo važno što je njegov pank bend Pekinška patka nastupio na nekada kultnom Subotičkom omladinskom festivalu.

- Do tog momenta bilo nam je teško da se predstavimo i dobijemo priliku da nas neko čuje - istakao je Sreta Kovačević, jedan od osnivača pank sastava Pekinška patka iz Novog Sada.

On je pozdravio odluku Exita da pokrene ovakav projekat koji je značajan za mlade autore.

- Exit se po ko zna koji put pokazao odgovorno prema lokalnim vrednostima i za to im svaka čast. Za neafirmisane izvođače, prilika da nastupe na Exit-u je ravna dobitku na lutriji, što je referenca koja se teško stiče - zaključio je Kovačević.

Iz Exit tima najavljuju izdavanje kompilacije sa snimcima nastupa bendova 2022. sa konkursa "Liman zove", u izdanju diskografske kuće Multimedia Music, do kraja ove godine.

Cilj aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta "Liman zove" je afirmacija mladih umetnika, čemu je "Audio Konstruktor" posvećen svojim društveno odgovornim poslovanjem dugi niz godina.

Kao i svake godine, ovaj projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Novog Sada.

Ostavite komentar