Kultura > Muzika

Konačno RAZREŠENJE nedoumice: Pesma "Heart on My Sleeve" NE ISPUNJAVA uslove za GREMI nagradu

U petak je objavljen video u kojem se tvrdi da pesma nije nominovana za nagradu, iako je New York Times tokom nedelje izvestio da jeste

Izvor: K1info

10/09/2023 > 15:47

podeli vest:

Konačno RAZREŠENJE nedoumice: Pesma "Heart on My Sleeve" NE ISPUNJAVA uslove za GREMI nagradu
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Pesma "Heart on My Sleeve" - u kojoj se mogu čuti vokali Drakea i The Weeknda koje je stvorila veštačka inteligencija - ne može da bude nominovana za Grammy nagradu, precizirao je Harvi Mejson Džunior, šef Američke akademije za diskografsku umetnost i nauku.

Zbunjujuće pravne okolnosti oko pesme "Heart on My Sleeve" nastavljene su u petak, kada je Harvi Mejson Džunior objavio video u kojem tvrdi da pesma nije nominovana za Gremi nagradu, iako je New York Times ranije tokom nedelje izvestio da jeste.

Mejson je u članku izjavio:

- Što se tiče kreativne strane, ("Heart on My Sleeve") apsolutno ispunjava uslove (za Gremi) jer ju je napisao čovek.

 

Međutim, predstavnik Akademije primetio je za Variety u petak da Times nije ništa pogrešno izvestio. Naprotiv, ono što je Mejson potom rekao nije objavljeno u više članaka koji su izveštavali o ovoj vesti.

Naime, on je dodao da će Akademija takođe razmotriti da li je pesma komercijalno dostupna, a pravila za Gremi nalažu da pesma mora da ima "opštu distribuciju", što znači "široku distribuciju snimka, dostupnu širom zemlje putem klasičnih  prodavnica, online prodaje i putem striminga".

Dakle, pesma nije nominovana, pošto je komercijalno nedostupna. Uklonjena je sa servisa za strimovanje nakon pravnih akcija kompanije Universal Music Group, koja objavljuje muziku Drakea i The Weeknda.

- Žao mi je, ali moram da razjasnim neke od ovih netačnih informacija koje su počele da se šire - rekao je Mejson u videu od petka.

- Pesma "Heart on My Sleeve" nije uzeta u obzir za Gremi nagradu. Dopustite mi da budem izuzetno, izuzetno jasan: Iako je napisana od strane ljudskog autora, vokali nisu bili legalno pribavljeni, nisu bili odobreni od strane izdavačke kuće ili umetnika, a pesma nije komercijalno dostupna i zbog toga nije uzeta u obzir - zaključio je Mejson.

Ostavite komentar