Kultura > Muzika

STRAŠNIJI od mnogih horor filmova: KRISTINA RIČI pojavljuje se u spotu "Demons" reperke DOŽE KET

Ket će 12. septembra nastupiti na dodeli MTV video muzičkih nagrada, a nominovana je u pet kategorija, uključujući za izvođača godine

Izvor: K1info

02/09/2023 > 19:32

podeli vest:

STRAŠNIJI od mnogih horor filmova: KRISTINA RIČI pojavljuje se u spotu "Demons" reperke DOŽE KET
Foto: Youtube PrintScreen/Doja Cat


Noć veštica je za nešto manje od dva meseca, ali čini se da je pevačica Doža Ket ranije počela sa pripremama za ovaj praznik.

U petak je 27-godišnja reperka objavila spot za numeru "Demons", treći singl sa svog predstojećeg albuma "Scarlet", u kome se pojavljuje i poznata glumačka zvezda Kristina Riči.

U videu, koju su zajedno režirali Kristijan Breslauer i Doža Ket, umetnica glumi demona koji proganja glumicu čija je reputacija svima poznata zahvaljujući ulogama u kultnim filmovima kao što su "The Addams Family", "Casper" i "Sleepy Hollow".

Odevena u pripijeni crni kostim od glave do pete, sa rogovima i odgovarajućim repom, reperka pokušava da prestravi zvezdu serije "Yellowjackets", hodajući naglavce po njenom plafonu i praveći buku sa drugim demonima na tavanu.

Spot obiluje aluzijama na klasične horor filmove kao što su "The Exorcist" i "Poltergeist", a postoji i referenca na kultno ostavrenje "A Nightmare on Elm Street" kada Doža Ket sedi u kadi a jeziva ruka se pomalja iz vode.

Dobitnica Gremija prvi put je objavila "Demons" prošle nedelje putem fotografije na Instagramu u potpuno crnom kostimu, a kasnije je podelila sablasnu numeru koja dolazi posle singlova "Attention" i "Paint the Town Red" iz juna, odnosno jula.

U utorak je Doža Ket zvanično najavila svoj četvrti studijski album koji će se pojaviti 22. septembra. Umetnica je na Instagramu podelila naslov i koricu albuma sa grimiznim paukom. U četvrtak je, međutim, objavila da je naslovnica promenjena, objavivši novu sliku koju je propratila tekstom - "SCARLET 9.22 (ažurirana naslovnica)".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

"Skarlet" je naslednik trećeg albuma "Planet Her", objavljenog u junu 2021. godine, koji je bio nominovan i za album godine i za najbolji pop vokalni album na 64. dodeli Gremi nagrada.

Pre nego što je Doža Ket potvrdila svoj novi album, najavila je "The Scarlet Tour" u junu. Pevačica će na turneju po Severnoj Americi povesti specijalne goste - reperke Ice Spice i Doechii. Turneja počinje 31. oktobra u San Francisku a završava se 13. decembra u Čikagu.

Reperka će 12. septembra nastupiti na dodeli MTV video muzičkih nagrada 2023. Nominovana je u pet kategorija, uključujući izvođača godine i video godine za "Attention".

Ostavite komentar