Kultura > Muzika

Exitova DISKOGRAFSKA KUĆA Exit Soundscape predstavila svoje PRVO IZDANJE

U pitanju je singl "Universe" koji potpisuju jedan od najuspešnijih producenata elektronske muzike Space Motion i američka pevačica JES

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 19:33

podeli vest:

Exitova DISKOGRAFSKA KUĆA Exit Soundscape predstavila svoje PRVO IZDANJE
Foto: Youtube PrintScreen/EXIT Festival


Exit Soundscape, diskografska kuća u okviru sveobuhvatnog centra za razvoj talenata EXIT Echosystem, upravo je lansirala svoje debitantsko izdanje, saopštili su iz Exita.

U pitanju je singl "Universe" koji potpisuju jedan od najuspešnijih producenata u svetu elektronske muzike Space Motion i američka pevačica JES, poznata po saradnjama sa nekim od najvećih svetskih zvezda.

Ova traka je i pre samog izlaska privukla veliku pažnju budući da su je zavrteli Like Mike na Tomorrowland-u, ali i Armin van Buuren u svom čuvenom podcastu "ASOT".

Zbog povezanosti koju sjajni novosadski producent i DJ ima sa Exitom, naziv trake poneo je ime teme nedavno završenog festivala, dok je spot sniman baš na Dance Areni.

- Ponosni smo na uspeh koji je Space Motion postigao kroz godine na svetskoj muzičkoj sceni, uspešno se takmičeći sa najvećim svetskim producentima. Kao festival koji je u samom svetskom vrhu više od dve decenije, znamo koliko je to zahtevno i koliko je ulaganja i požrtvovanja potrebno. Zato nam je veliko zadovoljstvo što smo odlučili da udružimo snage i iskristališemo put kojim će mnogi drugi talenti sa ovih prostora imati priliku da dođu do uspeha na globalnom nivou - izjavio je osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević.

O uspehu Space Motiona najbolje govori činjenica da je osvojio prvo mesto Top 100 Beatportove liste.

Pored toga, prošle godine zauzeo je visoko drugo mesto na Beatportovoj listi najboljih artista i to u jednom od najpopularnijih muzičkih žanrova - melodic techno-u.

Ispred njega našao se jedino dvojac Artbat, dok je iza sebe ostavio brojne velikane kao što je Solomunova izdavačka kuća Diynamic.

Space Motion našao se i na visokom trećem mestu iste liste kada je u pitanju afro house pravac.

- Veoma sam uzbuđen što je moje novo izdanje ujedno i debi izdanje za Exitovu izdavačku kuću EXIT Soundscape. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja činjenica da i festival i ja dolazimo iz Novog Sada, tako da je ovakav tip saradnje bio nekako i očekivan. Takođe, reakcija publike i kolega iz muzičke industrije govore mi da će izdanje biti zaista uspešno i dugovečno - izjavio je ovom prilikom Space Motion.

Trance diva i hitmejkerka JES koja se nalazi na ovoj traci sa Space Motionom, u svojoj karijeri radila je sa brojnim poznatim imenima svetske elektronske scene kao što su Tiesto, Paul van Dyk, Gabriel & Dresden i brojni drugi, a čak tri puta bila je nominovana za Grammy, dva puta u kategoriji "Best Dance/Electronic Album" i jednom za "Best Remixed Recording" za pesmu "Hold On".

Exit Echosystem osnovan je sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere, kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svetskim muzičkim zvezdama i agencijama, a u okviru iste platforme, pokrenuta je i izdavačka kuća Exit Soundscape.

Ostavite komentar