Kultura > Muzika

Ovo se ne propušta: Veliki broj DOMAĆIH i REGIONALNIH izvođača nastupa do KRAJA NEDELJE u Beogradu

Pored Botaničke bašte i "Zemun Festa", koncerti će biti održani u Atrijumu Beogradskog sajma, KST-u i Skejt parku na Ušću

Izvor: K1info/Tanjug

24/08/2023 > 14:54

podeli vest:

Ovo se ne propušta: Veliki broj DOMAĆIH i REGIONALNIH izvođača nastupa do KRAJA NEDELJE u Beogradu
Foto: Pixabay.com


Bogat koncertni program sprema se u Beogradu i Zemunu do kraja nedelje kada će nastupati bendovi Van Gogh, YU Grupa, Partibrejkers, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Orthodox Celts, Goblini, hrvatski muzičar Darko Rundek i mnogi drugi.

Letnja bašta Kluba studenata tehnike (KST) večeras će biti domaćin koncertu pank hard rock benda Atheist Rap, a grupa će obeležiti jubilej - 30 godina od izdavanja debi albuma "Maori i Crni Gonzales" (1993), sa kojim su stigli do šire publike.

Predgrupa će im biti bend Ludak u razvoju iz Kragujevca.

Na isto mesto pank bend iz Šapca Goblini nakon godinu dana se ponovo vraća u KST baštu gde će svirati u nedelju, 27. avgusta.

Osim grupe Atheist Rap, večeras će koncert imati i domaći bend Red Danger na platou kod restorana "Venecija" u okviru 10. izdanja Zemun Festa.

Ovo izdanje Zemun festa biće u znaku legendarnih Zemunaca YU grupe - rođene braće Dragija i Žike Jelića, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola.

Publika Zemun Festa danas će gledati dugometražni dokumentarni film "YU grupa - Trenutak sna" Darka Lungulova, koji je sniman sedam godina, a osvojo je Glavnu nagradu "Gran Pri" na Martovskom festivalu 2023 u Mts Dvorani, gde je imao svetsku premijeru na 51. FEST-u.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zemun Fest (@zemunfest)

YU Grupa će na glavnoj bini na Zemunskom keju 27. avgusta zatvoriti Zemun Fest, posle mnogih nastupa ovog leta na festivalima, manifestacijama, moto skupovima, kao što su "Lake Fest" u Nikšiću (Crna Gora), "Dani piva" u Zrenjaninu, "Kulturno leto" u Jagodini.

Rock sastav Partibrejkers sviraće sutra uveče u Zemunu, a bend je obeležio tokom 2022. čak 40 godina karijere nastupima po regionu i širom Srbije, a u Beogradu su održali trijumfalni koncert u septembru prošle godine u Atrijumu Beogradskog sajma.

Beogradska rock atrakcija Van Gogh, koja svira u subotu na Zemun Festu, lagano se bliži jubileju od 40 leta (osnovani 1986), a nalaze se kao i uvek na veoma obimnoj letnjoj turneji širom bivše Jugoslavije, na solo koncertima i mnogim festivalima.

Darko Rundek & Ekipa zakazali su dva nastupa za 26. i 27. avgust u Botaničkoj bašti "Jevremovac", što će im biti treće leto zaredom da nastupaju u ovom otvorenom prostoru u centru Beograda.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Darko Rundek u Botaničkoj bašti

Prvo izdanje "Kontakt Festa" očekuje publiku danas i sutra kao kruna letnje sezone na otvorenom, i to u Atrijumu Beogradskog sajma.

Koncertni program prvog dana festivala nose reper Vojko V, Z++ i trep muzičarka Mimi Mercedez, a druge noći u Beograd stiže hrvatka hip hop/rep grupa Elemental, koji će sa brojnom publikom proslaviti 25. godišnjicu rada.

Sa njima će biti i grupa Svemirko, regionalne zvezde kao i pop pevačica Zoe Kida.

Pevačica je imala veoma uspešan nastup na ovogodišnjem, 23. izdanju Exita.

Prvo izdanje jednodnevnog rock festivala "Memorijalni moto skup Ivan Petrović" biće održan u subotu, 26. avgusta u Skejt parku na beogradskom Ušću, najavljeno je na društvenim mrežama.

Ulaz je besplatan, a u ovom rock maratonu će između ostalih nastupiti grupe Orthodox Celts, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi i Bjesovi.

Ostavite komentar