Kultura > Muzika

Dejv Stjuart NAJAVIO turneju benda Eurythmics BEZ Eni Lenoks

Engleski muzičar i kompozitor objavio je na društvenim mrežama da će umesto Eni Lenoks angažovati čak tri pevačice

Izvor: K1info

24/08/2023 > 16:46

podeli vest:

Dejv Stjuart NAJAVIO turneju benda Eurythmics BEZ Eni Lenoks
Foto: Youtube PrintScreen/Vvideos


Dejv Stjuart je otkrio da je njegova koleginica iz benda Eurythmics, Eni Lenoks, završila sa turnejama.

Priznanje je došlo u Stjuartovoj objavi vezanoj za koncertne planove povodom proslave 40. godišnjice drugog albuma benda iz 1983. "Sweet Dreams (Are Made of This)".

"Radujem se ovome, volim da izvodim ove pesme", napisao je Stjuart na društvenim mrežama.

"Proveo sam hiljade sati praveći ih u studiju i imao sam najboljeg partnera u Eni, ali ona je rekla da više neće ići na turneju, što potpuno razumem, ali volim naše pesme i volim da sviram uživo pa sam odabrao sjajne muzičarke i tri divne pevačice. Obećavam neverovatan šou pun nezaboravnih pesama."

Do sada je najavljen samo jedan koncert, 7. novembra u Švajcarskoj. Na zvaničnom sajtu napominje se da će Stjuart izvoditi Eurythmics s materijal "uz blagoslov Eni Lenoks, pošto ona više neće ići na turneje". Stjuart je takođe obećao da će uskoro biti obelodanjeni datumi drugih nastupa.

Stjuart i Lenoks poslednji put su se zajedno pojavili 5. novembra 2022. kada su Eurythmics primljeni u Kuću slavnih rokenrola. Duo je te večeri u Los Anđelesu izveo tri pesme: "Would I Lie to You? ", "Missionary Man" i "Sweet Dreams (Are Made of This)".

- Muzika je u našoj krvi, našim srcima i u najdubljim delovima naših duša - izjavila je Lenoks tokom ceremonije.

Stjuart je potom istakao da je "izuzetno počastvovan i ponizan što sam danas ovde, i što stojim pored Eni - moje najveće inspiracije. ... Znaš šta Eni, posle 45 godina, mi još uvek razvaljujemo".

Eurythmics su retko nastupali u ovom veku. Koncerti su obično bili zbog nekog povoda, kao što je "Rock for the Rainforest" u Njujorku 2019., ili kada su bili učesnici specijalnog događaja, kao što je "Grammy Salute to the Beatles" 2014. Poslednja turneja Eurythmicsa trajala je od 1999. do 2000. kao podrška njihovom osmom studijskom albumu "Peace".

Ostavite komentar