Kultura > Muzika

Novi DOKUMENTARAC o gitarskoj legendi KARLOSU SANTANI stiže u bioskope OVE JESENI

Čuveni muzičar je tokom karijere snimio 26 albuma sa grupom Santana, dok je pod svojim imenom objavio sedam studijskih izdanja

Izvor: K1info

20/08/2023 > 13:41

podeli vest:

Novi DOKUMENTARAC o gitarskoj legendi KARLOSU SANTANI stiže u bioskope OVE JESENI
Foto: Tanjug/Rob Grabowski/Invision/AP


"Carlos: The Santana Journey Global Premiere" naziv je novog dokumentarca o Karlosu Santani koji će se pojaviti u bioskopima u septembru.

U režiji Rudija Valdeza, "Carlos" će prezentovati nove intervjue sa gitaristom, njegovom porodicom i raznim drugim akterima muzičke industrije. Dokumentarno ostvarenje takođe donosi nikada do sada viđene arhivske snimke i kućne video klipove koje je snimio Santana.

- Karlos Santana pripada elitnim muzičarima koji su prevazišli decenije i generacije - rekla je Kimberli Froj iz kompanije Trafalgar Releasing.

- Od nastupa na Vudstoku do epskog albuma "Supernatural" iz 90-ih, ovaj dokumentarac bavi se njegovim  putovanjem kao jedne od najvećih gitarskih legendi. Oduševljeni smo što će fanovi biti u prilici da pogledaju njegovu životnu priču u bioskopima.

Santana je napomenuo da je imao posebne zahteve za ovaj film.

- Rekao sam, "Želim da posedujem svoj film. Ne želim kasnije da tražim vašu dozvolu kako bih ga prikazao u nekoj drugoj formi" - rekao je Santana za Ultimate Classic Rock ranije ove godine.

- "I želim da imam uticaj na početak, sredinu i kraj, način na koji sam predstavljen". I oni su se vratili, pretpostavljam posle međusobnog dogovora, rekavši, "OK, odlučili smo da želimo ovo da uradimo". Rekao sam, "U redu, hajde onda da ga uradimo".

Foto: Tanjug/Rob Grabowski/Invision/AP

 

Karlos Sanatana (76) je stekao slavu kasnih 1960-ih i početkom 1970-ih sa svojim bendom Santana, koji je bio pionir fuzije rokenrola i latinoameričkog džeza. Čuveni gitarista je tokom višedecenijske karijere snimio 26 albuma sa grupom Santana, dok je pod svojim imenom objavio sedam studijskih izdanja.

Dobitnik je osam Gremi nagrada, kao i tri latinoamerička Gremija. Sarađivao je sa brojnim svetskim muzičarima, a među najpoznatije spadaju one sa Glorijom Estefan, Stivenom Tajlerom, Majklom Džeksonom, Silom, Džerijom Garsijom, Erikom Kleptonom, Robom Tomasom i Tinom Tarner.

Ostavite komentar