Kultura > Muzika

Otvoren JUBILARNI 20. Beer Fest, INCOGNITO obeležili PRVO VEČE festivala

Manifestacija u organizaciji kuće Skymusic bila je planirana još 15. juna, ali je zbog obilnih kiša i nevremena odložena za dva dana

Izvor: K1info/Tanjug

18/06/2023 > 08:45

podeli vest:

Otvoren JUBILARNI 20. Beer Fest, INCOGNITO obeležili PRVO VEČE festivala
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages


Jubilarni 20. Beer Fest otvoren je sinoć na beogradskom Ušću nastupom regionalnih i domaćih rock bendova Bombaj štampa, Partibrejkers i  Van Gogh na Glavnoj bini.

Manifestacija u organizaciji kuće Skymusic bila je planirana još 15. juna, ali je zbog obilnih kiša i nevremena odložena za dva dana, tako da je tek sinoć otvoren festival.

Programi od 15. i 16. juna pomereni su za ponedeljak i utorak, 19. i 20. jun, a raspored je izmenjen jer popularni britanski bend Morcheeba nije mogao da ostane u Srbiji zbog zgusnute svetske turneje.

Frontmen Bombaj štampe Đuro prošetao je publiku Beer festa kroz hitove sa tri studijska albuma -  "Bombaj štampa" (1987), "Ja mnogo bolje letim sam" (1990), "Neka DJ odmah dole Cj" (2010).

Posle njih je nastupio antologijski rock bend Partibrejkers na čelu sa Zoranom Kostićem Canetom.

Publika je kasnije na Glavnoj bini gledala popularni rokerski sastav Van Gogh koji predvodi Zvonimir Đukić Đule.

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Zvonimir Đukić Đule (Van Gogh)
Acid Jazz velikani oduševili publiku

Britanska grupa Incognito obeležila je prvo veče muzičkog festivala Beer fest na beogradskom Ušću pred velikim brojem publike koja je uglas pevala njihove hitove.

Česti gosti Srbije Incognito, osnovani u Londonu 1979. godine, nastupili su sinoć na glavnoj bini, posle regionalnih i domaćih rock bendova Bombaj štampa, Partibrejkers i Van Gogh, a publici su pružili uvid u sasvim drugi žanr - acid jazz.

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Incognito

Koncert su započeli numerom "Parisenne Girl", a na set lisia su se našli naslovi "When The Sun Comes Down", "A Shade of Blue". Sastav je oduševio prepuno Ušće velikim hitom, baladom "Still a Friend of Mine", da bi koncert završili oko jedan sat posle ponoći.

Poslednjih godina britanski sastav je često na turnejama, tako da su obišli Japan, Holandiju, Nemačku, Francusku, Englesku, SAD, Španiju, Italiju, Madjarsku i Belgiju i mnoge druge zemlje.

U Beogradu su nastupali više puta, kao i na Nišville džez festivalu u Nišu.

Posle njih je na glavnoj bini nastupio još samo domaći alternativni bend Repetitor iz Beograda, nastao 2005. godine, koji čini trio - Boris Vlastelica, Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović.

Na bini Riff Stage celo veče do ranih jutarnjih sati nastupale su takođe alternativne rock grupe: Beli bagremi, Sanitarium (Bunt pobednik 2022), Recover, Snakes Sharks & Planes, Rainmaker, Keni Nije Mrtav, Nafta, Andrejin krst.

Ostavite komentar