Kultura > Muzika

Magnifico SINGLOM "Na obali" hrani - ČAKRE LJUBAVI

Uz singl objavljen je i nesvakidašnji muzički video koncipiran kao šestosatna meditacija u kojoj se pesma ponavlja 95 puta

Autor: K1info/promo

09/06/2023 > 17:49

podeli vest:

Magnifico SINGLOM "Na obali" hrani - ČAKRE LJUBAVI
Foto: Tomo Brejc


Legendarni slovenački muzičar Magnifico rešio je da započne letnju sezonu novim opuštajućim singlom pod nazivom "Na obali".

Ova pesma pripada žanru lakog disko šlagera, a svojom nežnom melodijom i ljubavnim tekstom poziva slušaoce u svet čiste romantike.

Produkciju pesme potpisuje Magnificov brat Aleksander Pešut (Schatz!), a uz singl objavljen je i nesvakidašnji muzički video koncipiran kao šestosatna meditacija u kojoj se pesma ponavlja 95 puta, što se muzičaru čini kao adekvatna doza za hranjenje čakre ljubavi.

- Želeo sam da napišem numeru koja nema veze sa onim što svakodnevno slušamo i gledamo. Govori o radosti života, čežnji za ljubavlju i stalnom izmicanju sreće koju je moguće na trenutak uhvatiti ovom pesmom - rekao je Magnifico o svom novom izdanju.

Za snimanje pesme muzičar je angažovao svoj stalni bend koji čine Jan Jarni (gitara), Jan Gregorka (bas gitara), Matej Kužel (saksofon), Luka Ipavec (truba), Matija Krečič (violina) i Schatz! (bubnjevi), sa kojima uz pesmu najavljuje i predstojeću koncertnu turneju pod nazivom "Poletna romansa".

Magnifico je prošle godine, u saradnji sa bratom Aleksandrom Pešutom, napisao muzičku podlogu za srpski dugometražni film "Vera", a objavio je i EP "Kafana Ljubljana" inspirisan pozorišnom predstavom "Edip", koja je nastala u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Foto: Marko Ocepek

 

Magnifico trenutno radi na muzici za predstavu "Radovan III" koja će se izvoditi u Narodnom pozorištu u Somboru, a publika do nekih narednih muzičkih iznenađenja može da uživa u novom singlu.

Ostavite komentar