Kultura > Muzika

SUMMER JAZZ - Internacionalni JazzFest od 26. do 28. avgusta u Kragujevcu

Od klasičnog, fusion, eksperimentalnog, crossovera, do etno džeza u prostoru Prve kragujevačke gimnazije

Autor: K1 info

15/08/2022 > 22:03

podeli vest:

SUMMER JAZZ - Internacionalni JazzFest od 26. do 28. avgusta u Kragujevcu
Foto: Josy Friebel


Internacionalni JazzFest održaće se od 26. do 28. avgusta u prostoru Prve kragujevačke gimnazije, mestu od posebnog kulturno-istorijskog značaja.

Na festivalu koji se ove godine odžava pod sloganom "Summer Jazz", nastupiće neki od najboljih evropskih muzičara koji će publici predstaviti savremenu evropsku džez scenu.

Tokom tri dana u Kragujevcu će nastupati muzičari iz Nemačke, Severne Makedonije i Srbije, a prisutni će uživati u raznim stilovima džeza - od klasičnog do fusion, eksperimentalnog, crossovera, etno džeza.

U okviru glavnog programa JazzFesta nastupiće:

Petak, 26. avgust, 20:00 časova  - Miško Plavi Trio – sa Vasilom Hadžimanovim i Miroslavom Tovircem (Srbija), Slatec (Nemačka), Jasna Jovićević Quinary (Srbija) i Antonie & Off Ground Ensemble (Severna Makedonija).

Subota, 27. avgust,  20:00 časova -  Slatec, Nemačka

Nedelja, 28. avgust, 20:00 časova  - Jasna Jovićević Quinary, Srbija i od 21:00 čas - Antonie & Off Ground Ensemble, Severna Makedonija

 

U okviru pratećeg programa festivala posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija koje prikazuju džez muzičare i bendove tokom nastupa. Izložba će biti postavljena u Big Fashion centru Kragujevac od 15. do 25. avgusta, a na otvaranju (15. avgusta od 18:00 časova), lokalni muzičari će nastupiti i izvesti slobodnu i popularnu formu džez improvizacije – jam session.

Festival je humanitarnog karaktera, a prihod od ulaznica biće doniran za lečenje Ane Miletić, Kragujevčanke obolele od teške bolesti.

Ostavite komentar