Kultura > Muzika

Bilja Krstić i Bistrik OVEKOVEČILI uzbudljive, potresne i autentične priče na NOVOM ALBUMU

Pevačica je rekla da novi CD u produkciji Pavla Bogdanovića donosi pesme koje su "rado pevane, vesele, setne, jednostavne, zaboravljene"

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 16:45

podeli vest:

Bilja Krstić i Bistrik OVEKOVEČILI uzbudljive, potresne i autentične priče na NOVOM ALBUMU
Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Etno muzičarka Bilja Krstić i njen orkestar Bistrik objavili su album "Biljur", sa devet tradicionalnih pesama među kojima su "Kaleš Angja", "Bolna ljuba, bolna leži", saopštio je danas izdavač Croatia Records.

Krstić je rekla da novi CD u produkciji Pavla Bogdanovića donosi pesme koje su "rado pevane, vesele, setne, jednostavne, zahtevne, zaboravljene", a bile su izazov za izvođenje i aranžiranje u stilu Bistrika.

Prema njenim rečima, svaka pesma donosi "uzbudljivu, potresnu i autentičnu priču čije protagonistkinje su bile Donka, Jelka, Bonka, Anđa i mnoge druge bezimene i bezvremene, ali stvarne mlade žene koje su se opirale ustaljenim društvenim normama boreći se za pravo izbora uprkos mogućem tragičnom ishodu".

- Ženstvene, blistave i jedinstvene kao ukras vremena, kao gorski kristal, kao planinski izvor - kao biljur za najraskošnije ogledalo u kojem se ogleda njihova nesrećna ljubav. Stoga i naziv albuma "Biljur" za blistavost, jasnovidnost, za bistru vodu čijim tokom od izvora putujemo više od 20 godina - rekla je Krstić.

U Bistriku su klavirista Dragomir Stanojević, violinista Nenad Josifović, basista Bata Božanić, frulaš Nebojša Brdarić, i na pratećim vokalima i drugim instrumentima Maja Klinski, Ruža Rudić, Nataša Mihaljinac i Nevenka Bakoč.

 

Ostavite komentar