Kultura > Muzika

Noel Galager NOVIM SINGLOM poručio da nije "mrtav za svet", ali za svog BRATA JESTE

Pevač je sa svojim bendom objavio numeru "Dead To The World", za koju kaže da je jedna od najomiljenijih koje je ikada napisao

Izvor: K1info

24/03/2023 > 14:45

podeli vest:

Noel Galager NOVIM SINGLOM poručio da nije "mrtav za svet", ali za svog BRATA JESTE
Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson


Pesma je nedavno imala premijeru na radiju BBC 2 i naći će se na predstojećem albumu "Council Skies", a Galager je za novi singl rekao:

- To je jedna od najomiljenijih pesama koje sam ikada napisao… posebno u High Flying Birds… veoma je orkestarska. Na njoj uopšte nema bubnjeva, samo ja na akustičnoj gitari i klaviru, uz orkestar i basistu - objašnjava on.

Bivši član benda Oasis takođe je otkrio neobičnu inspiraciju koja je poslužila za pesmu.

- Prilikom boravka u Argentini odsedam u jednom specifičnom hotelu, a argentinski fanovi su najbolji na svetu… Gomila klinaca je ispred 24 sata dnevno, dolaze u smenama, a oni u noćnoj uvek donose gitare. Poslednje večeri nisam mogao da zaspim, a oni su izvodili pesme Oasisa i High Flying Birdsa na parkingu, i svi su pogrešno pevali tekst, a ja sedim, pijem piće i mislim se, 'To nisu prave reči'. I tako sam počeo da pišem pesmu o tome - otkrio je u emisiji Glager i nastavio.

- Jedan od stihova u pesmi glasi: "I'm going to write you a song, it won't take me long, and you can change all the words, but you'll still get them wrong." To je bio početak, a onda su stihovi postali deo druge strofe. U pitanju je veoma lična pesma, verujem da će ljudi kada je čuju shvatiti zbog čega, ali u osnovi se radi o tome da ste previše umorni da biste se raspravljali. Znate da postoji izreka 'mrtav za svet'. Morao sam da objasnim francuskim devojkama u bendu šta to znači. To je kao kada ste u najdubljem snu - završava Noel.

Početkom ove nedelje, Galager je ponovo pokrenuo glasine o okupljanju sastava Oasis.

Tokom nedavnog intervjua, tvrdio je da njegov brat samo treba da ga "nazove" i da će se bend okupiti.

Kao odgovor, Liam je na Twitteru napisao da je Noel "naneo mnogo štete Oasisu kao bendu/brendu".

 

Ostavite komentar