Kultura > Muzika

U slavu Rahmanjinova: Južnokorejska PIJANISTIČKA ZVEZDA Jol Eum Son 2. aprila na KOLARCU

Ona će se predstaviti publici programom u čast obeležavanja 150 godina od rođenja i 80 godina od smrti slavnog kompozitora

Autor: K1info/promo

24/03/2023 > 08:48

podeli vest:

U slavu Rahmanjinova: Južnokorejska PIJANISTIČKA ZVEZDA Jol Eum Son 2. aprila na KOLARCU
Foto: Marco Borregreve


Posle uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista današnjice, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2022/2023. zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Predstojeći koncert STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE  beogradskoj publici će 2. aprila sa početkom u 20 časova, predstaviti koreansku pijanistkinju Jol Eum Son, pijanističku zvezdu koja je već osvojila srca publike Kolarčeve zadužbine.

Jol Eum Son je rođena u Vondžu u Južnoj Koreji 1986. godine. Svoje pijanističko putovanje je započela sa smo tri i po godine. Studirala na Korejskom nacionalnom univerzitetu umetnosti, a svoje usavršavanje je nastavila kod profesora Arija Vardija na Visokoj školi za muziku u Hanoveru.

YouTube video snimak njenog izvođenja Mocartovog klavirskog koncerta br. 21 u C duru K.467 na takmičenju Čajkovski pregledan jr skoro 23 miliona puta, što se smatra rekordom za bilo koje Mocartovo delo uživo izvedeno na ovoj platformi.

Ovog puta, Jol Eum Son će se predstaviti publici Velike dvorane pažljivo odabranim programom u slavu Rahmanjinova i obeležavanja 150 godina od rođenja i 80 godina od smrti ovog slavnog kompoziotra.

Na programu su:

S. Rahmanjinov
13 prelida, op. 32

Skrjabin
24 prelida, op. 13

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine i prodajnim mestima Ticket vision. Cena ulaznica je 2.500,00 i 3.000,00 dinara.

 

Ostavite komentar