Kultura > Muzika

Barselona Gipsi balKan Orchestra OBJAVILI SPOT za numeru "TISOM TIŠE”

Pesma je inspirisana vojvođanskom ravnicom, njenim predelima i mirnim rekama...

Izvor: K1info

21/03/2023 > 17:16

podeli vest:

Barselona Gipsi balKan Orchestra OBJAVILI SPOT za numeru "TISOM TIŠE”
Foto: press promo


Barselona Gipsi balKan Orchestra (BGKO) objavili su spot za pesmu "Tisom Tiše“ u saradnji sa Ivom Knežević, koja je napisala i tekst.

Tekst je o mladoj ženi, zaljubljenoj i punoj nade, koja je upravo kupila zlatni konac da na peškiru izveze ime svog verenika u znak svoje večne ljubavi. Ali ceo njen svet se ruši kada sazna da njen ljubavnik odlazi u zagrljaj druge devojke.

Pošto shvata da ne može da utiče na sudbinu, umesto da očajava, odlučuje da proslavi život pesmom, igrom i violinom, kao što se to oduvek radilo na Balkanu. A kad je teško - onda se peva, jer se muzikom tuga leči.

Pesma je inspirisana vojvođanskom ravnicom, njenim predelima, mirnim rekama. Tekst pesme obiluje simbolikom običaja, a melodija dočarava letnje noći u salašu, uz lagane note čarde.

Singl prati i spot koji su snimili Branka Glavonjić i Marko Đukić (Brama) na Salašu 137, jedinstvenom salašu u mestu Čenej kod Novog Sada, gde se BGKO pridružio srpskim tamburašima.

Međunarodni sastav BGKO trenutno nastupa u postavi: Margherita Abita (vokal, Italija), Pere Nolasc Turu (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togias (perkusije, Grčka,) i Xavi Pendón (klarinet, Španija).

 

Ostavite komentar