Kultura > Muzika

IRSKI I SRPSKI tradicionali u Domu omladine: Teofilovići i The Quiet Men ISPRAĆENI OVACIJAMA

Na binu su najpre izašli specijalni gosti The Quiet Men, da bi potom Ratko i Radiša potvrdili svoj status najtraženijeg etno dueta

Izvor: K1info

15/03/2023 > 14:26

podeli vest:

IRSKI I SRPSKI tradicionali u Domu omladine: Teofilovići i The Quiet Men ISPRAĆENI OVACIJAMA
Foto: Aleksandra Ignjatović


Sinoć je, u okviru 11. Beogradskog irskog festivala, održan zanimljiv koncert koji je na najbolji mogući način spojio irsku i srpsku tradiciju.

Na binu su najpre izašli specijalni gosti Teofilovića, irski duet The Quiet Men, koji sarađuje pune 32 godine i za sobom ima 23 albuma. Džon MekGlin i Ričard Bojl poznati su vokali iz čuvenog ansambla Riverdance i Anuna, s tim što je na sinoćnjem nastupu John svirao i akustičnu gitaru.

Foto: Aleksandra Ignjatović

Džon MekGlin i Ričard Bojl (The Quiet Men)

Irci su izveli kratak, ali emotivan set pažjivo odabranih numera – od tradicionalnih "Rocky Road To Dublin", "Dulaman", "Fionnghuala" i "Black Is The Color" do MekGlinove autorske balade "If All She Has Is You".

Umetnici nisu krili zadovoljstvo što prvi put nastupaju pred beogradskom publikom i više puta su se zahvalili Teofilovićima na ukazanom poverenju.

Od trenutka kada su izašli na scenu, Ratko i Radiša zagospodarili su istom – svojim moćnim, sofisticiranim glasovima proveli su prisutne kroz tradicionalne klasike – "A što ti je mila kćeri", "Čaj goro", "Vidova", "Kraj potoka bistre vode", "Jano mori"...

U kratkim najavama pesama, Ratko je naglasio da je tema koncerta ljubav i da mu je drago što, posle 5 godina, ponovo nastupaju u prestonici.

Foto: Aleksandra Ignjatović

Braća Teofilović

Za sam kraj ostavili su "Navali se Šar planina" i romsku himnu "Đelem, đelem", koja je mnogima izmamila suze.

Oduševljena publika ih je pozvala na bis i nakon "Sedna baba da večera", braća Teofilović su pozvala Džona i Ričarda da im se pridruže na bini i zajedno se poklonili prisutnima.

Bio je ovo najlepši način da poznati Čačani proslave 30 godina svoje karijere i još jednom potvrde status najtraženijeg etno dueta na Balkanu i u Evropi.

 

Ostavite komentar