Kultura > Muzika

U MTS dvorani ODRŽAN KONCERT ansambla "Kolo" u ČAST 65 godina Radio Beograda 2

Tokom 80-minutnog nastupa "Kolo" je predstavilo program pesama i igara iz srpske muzičke tradicije, posebno osmišljen za ovu priliku

Izvor: K1info/Tanjug

12/03/2023 > 11:46

podeli vest:

U MTS dvorani ODRŽAN KONCERT ansambla "Kolo" u ČAST 65 godina Radio Beograda 2
Foto: Tanjug/RTS/Gordan Jović


Poznati ansambl narodnih igara i pesama "Kolo" održao je u prepunoj MTS dvorani u Beogradu svečani koncert u čast 65 godina Radio Beograda 2.

U prisustvu visokih državnih i zvanica iz javnog i kulturnog života, tokom osamdesetominutnog nastupa "Kolo" je predstavilo program pesama i igara iz srpske muzičke tradicije, posebno osmišljen za ovu priliku.

Izvedene su pesme i igre iz Šumadije, Vojvodine, istočne Srbije, Prizrena i drugih krajeva, a program je zaokružen Vranjanskom svitom.

Tokom svoje blistave umetničke istorije "Kolo" je širilo lepotu naše muzike i tradicije na svim kontinentima: od Australije, Rusije, Kine, SAD, Japana, Indije, do Egipta, Izraela, Indonezije, Burme, Tunisa, Maroka, i mnogih drugih zemalja.

Kao stožer nacionalnog i kulturnog identiteta Republike Srbije "Kolo" ove godine proslavlja 75 godina postojanja, a koncert u MTS dvorani darovao je publici povodom 65-godišnjice Radio Beograda 2, koju će ovaj radio obeležiti tokom godine nizom drugih programa.

 

Ostavite komentar