Kultura > Muzika

MLADA RUSKA pijanistkinja Aleksandra Dovgan PREMIJERNO 6. marta na Kolarcu

Aleksandra je rođena 2007. godine u muzičkoj porodici i već sa četiri i po godine je počela sa časovima klavira

Autor: K1info/promo

01/03/2023 > 11:28

podeli vest:

MLADA RUSKA pijanistkinja Aleksandra Dovgan PREMIJERNO 6. marta na Kolarcu
Foto: Irina Schymchak


Posle uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista današnjice, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE 2022/2023. zadržavajući početni koncept da publici u Velikoj dvorani predstave eminentna imena svetskog pijanizma kao i da promovišu Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Predstojeći koncert STEINWAY & SONS KONCERTNE SEZONE beogradskoj publici predstaviće mladu rusku pijanistkinju Aleksandru Dovgan, zvezdu u usponu koja će zasigurno u godinama koje dolaze sa velikim ponosom nositi naziv Kraljica klavira.

- Ovo je jedinstvena prilika i ovo se retko čuje! Pijanistkinja Aleksandra Dovgan se teško može nazvati čudom od deteta, jer iako je ovo što radi čudesno, to nije dečja igra. Čuje se izvođenje odrasle osobe i samosvesti, posebnog personaliteta. Posebno mi je zadovoljstvo da pohvalim rad njene profesorke, Mire Marčenko. Ipak, postoje stvari koje ne mogu biti podučene i naučene. Talenat Aleksandre Dovgan je izuzetno harmoničan. Njeno sviranje je iskreno i koncentrisano. Predviđam joj sjajnu budućnost - izjavio je čuveni ruski pijanista Grigori Sokolov.

Aleksandra Dovgan premijerno će se predstaviti 6. marta 2023. u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa sledećim programom:

W. A. Mozart, Sonata A mol, KV 310/300d

L. V. Beethoven, Sonata op. 81a, Les adieux

J. Brahms, Tri Intermeca op.117, Hendl varijacije op. 24

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine po ceni od 2.000,00 i 2.500,00 dinara.

 

Ostavite komentar