Kultura > Muzika

Ljubav je – POČETAK I KRAJ: Bojana Vunturišević objavila novi album

Iako sada zaokuplja pažnju masovne publike, pevačica ne odustaje od svog izvornog zvuka i jedinstvenog talenta

Izvor: K1info

14/02/2023 > 19:52

podeli vest:

Ljubav je – POČETAK I KRAJ: Bojana Vunturišević objavila novi album
Foto: Mladen Teofilović/Jelena Janković


Pevačica i kompozitorka Bojana Vunturišević objavila je dugoočekivani album "Ljubav", sa sedam novih pesama i tri ranije objavljena singla "Madrina", "Money" i "Ljubav".

Kada je krajem prošle godine objavila pesmu "Ljubav", sa spotom koji je izazvao veliku pažnju i još jednom potvrdio Bojanino mesto liderke novog talasa, koja nenametljivo, ali suvereno vlada našom muzičkom scenom, bilo je jasno da publika može da očekuje raskošno izdanje sa prepoznatljivom emocijom i estetikom ove poznate umetnice.

Njen prvi solo album "Daljine", objavljen posle izlaska iz grupe Svi na pod, doneo joj je ljubav publike celog regiona, dok su "prelazak" u Bassivity i saradnje sa pevačicama Sarom Jo, Senidah i Natašom Bekvalac, otvorile novo poglavlje njene karijere i stavile je u centar vidokruga mejnstrim publike.

Iako zaokuplja pažnju masovne publike, Bojana ne odustaje od svog izvornog zvuka i jedinstvenog talenta za komponovanje i pisanje tekstova, što se možda i najbolje do sada čuje na albumu "Ljubav". Na pesmama je radila sa Slobodanon Veljkovićem Cobijem i Lukom Jovanovićem Luxonee-jem, koji je i producent celog albuma. Takođe, na albumu "Ljubav" Bojana nastavlja saradnje koje su obeležile i njen prethodni, pa joj se kao saradnice i ovde priključuju pesnikinje Minja Bogavac i Maša Seničić, kao i njen dugogodišnji saradnik Ivan Mirković Bambi.

Foto: Mladen Teofilović/Jelena Janković

 

Kako je napisala o svom novom albumu za magazin Elle: "Od Daljina pa do danas rodila sam život i videla smrt. Taj Početak i taj Kraj glavne su okosnice moje Ljubavi zbog koje prosipam dušu kroz deset pesama".

"Moja Ljubav je, kao i sve ljubavi, prolazila kroz razne faze. Na početku, Ljubav je bila Sama. Suočena sa Krajem i sa smrću koja mi je odnela najveći životni oslonac u večnost - mog tatu, pitala sam se gde je sad i otvoreno priznala da bez njega ne znam šta da radim. Brojala sam i beležila taktove svoje usamljenosti, ali i u tim trenucima morala sam da naučim da postanem i ostanem svoja, svoja jedina ratnica, stanica i smernica.

Život je dalje tekao, pa i Ljubav sa njim. Od koncepta Sama stigla sam do Madrina perioda koji obeležava borba za moja autorska i izvođačka prava. Između sudskih parnica, druženja sa advokatima i poseta Službi za borbu protiv organizovanog kriminala pisala sam pesme i tada su nastale Madrina, Ramba, Money i Care. Upala sam u hustle mood. Trebale su mi pare kojima bih kupila slobodu i pravdu. I sve sam to pokupovala, nešto je bilo na sniženju.

 

Onda sam nekog ponedeljka u septembru 2019. godine otišla u studio kod Slobodana. Samo je pritisnuo space na tastaturi i Beti je počela da peva "Počnimo ljubav ispočetka". Potpuno nesvesni težine zadatka koji smo sami sebi postavili, napisali smo savremenu verziju ovog jugoslovenskog klasika. "Ljubav ispočetka" naše generacije, o našoj svakodnevnici i problemima, sa željom da sve izbrišemo i krenemo od nule.

Foto: Mladen Teofilović/Jelena Janković

 

Nikad brže pesmu napisali nismo. Jedna nam nije bila dovoljna, pa smo onda odmah sutradan napisali i "Svemirsku ljubav" zahvaljujući kojoj je album dobio krajnje ime - Ljubav.

Sve je Ljubav i Ljubav je svuda. Ljubav je prema partneru, prema detetu, prema roditelju, prema porodici i prijateljima. Ljubav je borba. Ljubav je i samoća. Ako postoji i tada, znači da je istinski nosiš u sebi, a ja sam kroz ovaj proces o sebi saznala da je imam i u beznađu, da je imam uvek.

U nedelji kada izlazi album, Ognjenka Lakićević izgovorila je dve reči i njima najtačnije definisala moje osećanje povodom albuma - neprijantna bliskost. Da, sa svojom publikom u subotu ulazim u tu "neprijatnu" bliskost. Zajedno ćemo proći kroz razne faze. Biće teških reči, emocija i stanja, ali iz svega toga ćemo izaći kao jači, bolji i svesniji ljudi. Samo Ljubav",  napisala je Bojana.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar