Kultura > Muzika

OBOA FEST: Ansambl klasične muzike CIRCLE 25. januara u Katedrali Blažene Djevice Marije

Specijalni gost koncerta je italijanski oboista Frančesko di Roza, a na programu su dela Bokerinija, Mocarta, Britna i Bartoka

Izvor: K1info/Tanjug

24/01/2023 > 07:31

podeli vest:

OBOA FEST: Ansambl klasične muzike CIRCLE 25. januara u Katedrali Blažene Djevice Marije
Foto: Oboa Fest


Koncert uvek atraktivnog ansambla klasične muzike Circle održaće se 25. januara 2023. u Katedrali Blažene Djevice Marije, Hadži Milentijeva 75 u Beogradu, sa početkom u 19.30 časova, najavili su organizatori.

Specijalni gost koncerta je italijanski oboista Frančesko di Roza, prvi oboista orkestra Santa Čečilia. Njegovim dolaskom, ove godine započinje 6. Oboa Fest. Na programu su dela Bokerinija, što će biti premijerno izvođenje u Beogradu, Mocarta, Britna i Bartoka. Ulaz je slobodan.

Ansambl CIRCLE sačinjavaju značajni muzičari iz Srbije i inostranstva: Ivana Dakić - oboa, Katarina Aleksić i Andrej Kapor - violine, Marina Popović - viola  i Tomaš Pokšivinjski - violončelo.

Osnivač ansambla je violinistkinja iz Srbije i koncert majstor Simfonijskog orkestra RTS-a, Katarina Aleksić, koja je osnovala orkestar u okviru projekta "Evropa u gostima" koji se odvija 4. godinu zaredom. Oboa Fest i "Evropa u gostima"  kroz ovaj koncert  započinju značajnu saradnju.

Foto: Oboa Fest

 

Frančesko di Roza je oboista i aktivni profesor koji će održati i master klas za studente u Beogradu.

Koncert se organizuje u saradnji sa projektom "Evropa u gostima", uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i Collegium Hungaricum Beograd.

Oboa Fest proteklih godina imao je podršku Ministarstva kulture Srbije, Gradske opštine Zvezdara i  Organizacije muzičkih autora Srbije - SOKOJ.

 

Ostavite komentar