Kultura > Knjige

"Duše su rekle DA" – roman zasnovan na iskustvu regresije

Regresoterapeut Vesna Petković je na svom životnom iskustvu i istini zasnovala ovaj ljubavni roman

Izvor: K1info

12/11/2022 > 08:52

podeli vest:

"Duše su rekle DA" – roman zasnovan na iskustvu regresije
Foto: Pixabay.com


Regresoterapeut Vesna Petković objavila je ljubavni roman "Duše su rekle - DA".

Glavna junakinja knjige je ujedno i pisac knjige kao kvalifikovani regresoterapeut. Ona prolazi kroz najveću emotivnu patnju i bol.

Knjiga za temu ima ljubav kao našu najaču emociju ali i zaplet i rastanke na koje niko od nas nije navikao.

Vesna Petković pre razvoda dugo se bavila sobom kao i potisnutim emocijama u sebi. Iz braka izlazi sa završenom edukacijom za regresoterapeuta, napisanom knjigom i više ne odustaje od sebe i ljubavi.

Foto: Privatna arhiva

 

Šta je, zapravo,  regresoterapija?

U eri pozitivističkog pogleda na realnost sve je više pravaca, učenja i tehnika pomoći kako bi ljudi živeli kvalitetniji život. Mnogo je zagovornika baš ovakvih tehnika jer su se pokazale kao svrsishodne i pomogle velikom broju ljudi.

Regresoterapija se sve češće pominje kao jedna od metoda sa velikim uspehom.

Regresija, po metodi Patrika Balinta, je asocijativna terapija. Radi se u potpuno svesnom stanju, a prodire se duboko u podsvest putem asocijacija uz pomoć kojih se lakše sećamo, te se tako sa lakoćom ulazi u regresiju.

Tokom terapije se uviđa šta nam se nekad dešavalo i kako samo se tad osećali i šta smo mislili. Dobrobit regresije je ta da tokom terapije možemo osvestiti sve što nas remeti da sad živimo istinski srećan život, bez straha, tenzije ,pritiska u telu, bez emocija koje bude u nama ono potisnuto, poput besa, tuge, straha, ljubomore...

Regresija je terapiija kojom se vraćamo u prošlost taman toliko koliko nam je potrebno da otklonimo uzrok emotivnih problema. Kad se otkloni uzrok problem tj. posledica nestaje.

 

Ostavite komentar

Rosa Vitezovic

Intetesuje me gde da nabavim Vesninu knjihi

22.12.2022 09:59