Kultura i umetnost > Knjige

Strah i ĆUTANJE su predvorje svih loših odnosa! VESNA DEDIĆ otkrila detalje o najnovijoj knjizi "Boli pesme za kraj"

Gost u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 bila je Vesna Dedić

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

04/06/2024 > 15:56

podeli vest:

Strah i ĆUTANJE su predvorje svih loših odnosa! VESNA DEDIĆ otkrila detalje o najnovijoj knjizi "Boli pesme za kraj"
Foto: K1 televizija


U emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, Vesna Dedić je otkrila detalje o svojoj najnovijoj knjizi "Boli pesme za kraj", ali je takođe podelila i svoje uvide o jednoj intrigantnoj temi - zašto ljudi ostaju sami u partnerskim odnosima i u braku.

- Nepoverenje i strah od kazne. Tvrdim da su strah i ćutanje predvorje svih loših odnosa. Svega onoga što će nam se loše desiti, bilo da je u pitanju odnos sa decom, suprugom, prijateljima, pa čak i sa šefom. Tu sam vrlo lična, jer smo vaspitavani da nikada ne smemo da budemo žrtve, ali da ne smemo da budemo lideri, da se o nekim stvarima ne priča, kao i da se neke stvari ne iznose iz kuće. Ima u tome dobrih strana, ali u partnerskim ili roditeljskim odnosima, ta navika da ćutiš, jer će biti bolje, te košta mnogo toga - rekla je ona.

Vesna je dodala da je mnogo godina pristojno ćutala. 

- Mnoge godine sam protraćila zbog svog pristojnog ćutanja, jer sam se uvek nadala da će biti bolje, a nikada neće biti bolje. U romanu imam pet junakinja, a samo jedna ima sreće. Tu priču sam sa guštom napisala, jer je istinita. Roman počinje opsadom Sarajeva 1992. godine, završava se ovih dana. Žena je imala sreće da je lepo pogleda onaj koji ju je voleo do kraja života, i ona njega. Želela sam zbog mladih devojaka da napišem kako izgleda jedna večita, savršena ljubav, partnerski odnos i jedan predivan brak - ljubav do poslednjeg daha - zaključila je Vesna Dedić u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Ostavite komentar