Kultura i umetnost > Knjige

ČUVAJTE SE, stigao je "KRADLJIVAC DUŠA“ Sebastijana Ficeka

Novi roman autora bestselera "Igra žmurke" i savršen izbor za sve koji uživaju u psihološkom trilerima sa mnogo neočekivanih preokreta

Izvor: K1info

28/09/2023 > 12:27

podeli vest:

ČUVAJTE SE, stigao je "KRADLJIVAC DUŠA“ Sebastijana Ficeka
Foto: Pixabay.com


Vulkan izdavaštvo pripremilo je novi triler nemačkog pisca Sebastijana Ficeka, "Kradljivac duša". Ovaj roman doživeo je veliku popularnost širom Evrope i Azije i preveden je na više od 20 jezika.

Sve se dešava u jednoj noći, na Badnje veče. U luksuznoj psihijatrijskoj klinici u okolini Berlina, dok sneg pada i čini to mesto odsečenim od ostatka sveta, lekari i pacijenti sa užasom shvataju da se manijak koji već dugo teroriše grad nalazi sa njima u zgradi.

O njemu se zna samo da svojim tajanstvenim postupkom izaziva zapanjujuće efekte, slamajući volju svojih žrtava i svodeći ih na puke ljudske ljušture.

Kao sablasni potpis, ostavlja za sobom papiriće sa dvosmislenim zagonetkama. Iako svesna da je jedino rešenje da se drže zajedno, ova mala grupa predvođena Kasparom, hospitalizovanim nakon neobjašnjive amnezije koja je potpuno izbrisala sećanje na njegovu prošlost, naći će se pred nečim sasvim neočekivanim.

Dok vreme neumoljivo prolazi, Kasparu se sve češće vraćaju scene iz prethodnog života, koje malo-pomalo bacaju svetlo na njegov identitet i dramatičnu prošlost, terajući ga na šokantno putovanje u mračne dubine psihe.

Foto: Vulkan izdavaštvo

 

Sebastijan Ficek rođen je u Berlinu. Radio je kao novinar i pisac za radio i televizijske stanice u čitavoj Evropi. Njegovi romani izuzetno su popularni, jedan je od najuspešnijih pisaca u Nemačkoj.

Sa prvim romanom postigao je neverovatan uspeh, skinuvši "Da Vinčijev kod" sa prvog mesta top-liste.

Ostavite komentar