Kultura > Knjige

Zločini, strast, odanost i pravda - ROMANI MARIJA PUZA ponovo u knjižarama

Laguna ponovo objavljuje četiri romana Balzaka Mafije

Izvor: K1info

10/01/2023 > 13:41

podeli vest:

Zločini, strast, odanost i pravda - ROMANI MARIJA PUZA ponovo u knjižarama
Foto: Pixabay.com


Mario Puzo je autor koji je u svojim romanima besprekorno dočaravao mračne strane ljudske prirode. Njegovi romani o Mafiji, priče o ljudima koji žive po svojim pravilima i umiru po svojim zakonima, odolevaju vremenu i jednako su popularni danas kao i kada su prvi put objavljeni, pre više decenija.

Laguna ponovo objavljuje romane "Kum“, "Sicilijanac“, "Poslednji don“ i "Zakon ćutanja“.

Svetski poznato remek-delo Marija Puza "Kum“, priča o porodici Korleone, neprikosnoveno vlada filmskim i književnim nasleđem i izaziva strahopoštovanje.

Bestseler Njujork tajmsa od trenutka kada se pojavio 1969. godine, ušao je u legendu: Frensis Ford Kopola ga je preneo na filmsko platno i osvojio jedanaest Oskara.

Puzov klasik "Sicilijanac“ ima posebno mesto u njegovom opusu. Energičan prikaz fascinantne igre morala u prepoznatljivom stilu – mračnom i oporom – dopunjuje priču započetu u "Kumu“, prikazujući varljivu odanost, neprolaznu osvetu i korupciju na svakom nivou, od gradskog berberina do kardinala u Palermu.

Foto: Laguna

 

"Poslednji don“ je maestralna saga o poslednjoj velikoj američkoj mafijaškoj porodici i njenom moćnom uticaju.

Domeniko Klerikucio, mudar i nemilosrdan starac, odlučan je u nameri da se njegovi potomci skrase u zakonitim poslovima, ali njegova zamisao biva dovedena u pitanje kada tajne iz porodične prošlosti razbuktaju okrutan rat između dva srodnika.

Omerta, zakon ćutanja, oduvek je bio osnovni postulat na kojem se zasnivaju bezbednost i moć Mafije.

Don Rejmonde Aprile sagradio je za života "legitimnu“ bankarsku imperiju. Njegovo ubistvo je krvavi čin u drami ambicije i prevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa agenta FBI-a, do pohlepe dva korumpirana detektiva njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko-kralja.

"Zakon ćutanja“, roman pun obrta, poslednje je završeno delo Marija Puza i donelo mu je nadimak Balzak Mafije.

 

Ostavite komentar