Kultura > Film/TV

Da li će OVOG PUTA biti uspešna: U planu NOVA ADAPTACIJA "The Dark Tower" Stivena Kinga

Američki reditelj Majk Flanagan dodaje još jednu adaptaciju Stivena Kinga svojoj filmografiji

Autor: K1info/muzika.hr

11/12/2022 > 08:10

podeli vest:

Da li će OVOG PUTA biti uspešna: U planu NOVA ADAPTACIJA "The Dark Tower" Stivena Kinga
Foto: Youtube PrintScreen


Posle filmova rađenih po romanima Stivena Kinga "Gerald's Game" i "Doctor Sleep", Flanagan se ponovo udružuje sa svojim čestim saradnikom, producentom Trevorom Mejsijem, za novu adaptaciju serije "The Dark Tower", nastale po istoimenom serijalu romana Stivena Kinga.

Flanagan je više puta govorio za medije da je priča koja spaja elemente klasičnog horora, naučne fantastike, fantazije i vesterna, već neko vreme njegov projekat iz snova, a adaptaciju zamišlja kao TV seriju koja će trajati pet sezona. Posle pete sezone slede dve samostalne serije, s obzirom na to da je od 1982. King napisao devet knjiga u ovoj franšizi, pa tako postoji velika količina materijala.

"The Dark Tower" filmsku adaptaciju za Sony uradio je Nikolaj Arsel 2017. godine, a u glavnim ulogama bili su Idris Elba i Metju Mekonahi, ali je ovo ostvarenje dobilo mahom negativne kritike. Amazon je kupio prava za TV adaptaciju godinu dana kasnije, ali su naposletku odlučili da odustanu od projekta.

Sudbina franšize sada se čini obećavajućom, s obzirom na Flanaganovu i Mejsijevu prošlost sa Kingovim adaptacijama "Gerald's Game" i "Doctor Sleep" i horor serije "The Haunting of Hill House" koja je zaludila Netflix publiku.

 

Ostavite komentar