Kultura > Film/TV

BESPLATNE ULAZNICE za najbolje ruske filmove: "Želim da se udam" sa Milošem BIKOVIĆEM i još 4 HITA

Ruski filmovi se poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji, skoro istovremeno kada i u Rusiji

Autor: PROMO

25/10/2022 > 14:08

podeli vest:

BESPLATNE ULAZNICE za najbolje ruske filmove: "Želim da se udam" sa Milošem BIKOVIĆEM i još 4 HITA
Foto: Promo


Predstojećeg vikenda u MTS dvorani biće prikazani najbolji ruski savremeni filmovi: "Želim da se udam",  "Mladić",  "Sama", kao i filmovi za decu "Konjić Grbonjić"i  "Fiksizi protiv rakobotova". Besplatne ulaznice za ova visokobudžetna filmska ostvaranje mogu se preuzeti na blagajni MTS Dvorane.

Festival ruskog filma u Srbiji organizuje ROSKINO, organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma u svetu, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Generalni direktor ROSKINO Ina Šalito kaže da ruska i srpska kinematografija imaju mnogo dodirnih tačaka.

- Sa zadovoljstvom prvi put predstavljamo Festival ruskog filma u Srbiji, zemlji sa kojom nas povezuju prijateljski odnosi i razvijena kulturna saradnja. Ruska i srpska kinematografija imaju mnogo dodirnih tačaka i uspešnih zajedničkih projekata. Nedavno je, na primer, u okviru Russian Film Festival Spotlight u Urugvaju na Međunarodnom festivalu ženskog filma CineFem, prikazana melodrama "Dunav" u koprodukciji Rusije i Srbije; filmovi sa učešćem srpskog i ruskog glumca Miloša Bikovića "Sluga", "Želim da se udam", "Led" bili su učesnici programa Festivala ruskog filma u različitim zemljama, od Brazila do Španije. U okviru Festivala ruskog filma u Beogradu prikazaćemo filmove koji će biti zanimljivi najširoj publici: od najmlađeg do najstarijeg člana porodice, mladima, deci. Nadam se da će srpski gledaoci ovog vikenda rado gledati nove ruske filmove na velikom platnu.

Foto: Promo

 

Glumac Miloš Biković naglašava da se ruski filmovi poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji.

- Ruski filmovi se poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji. Neki od njih dospevaju na veliko platno skoro istovremeno kada i u Rusiji. Publika je srdačno dočekala filmove "Led" i "Led 2", "Sluga", "Hotel Beograd". To nije povezano samo sa mojim učešćem u ovim filmovima, već uopšte sa ruskim filmskim sadržajem koji postaje sve konkurentniji. Ruski filmovi se prvo sa interesovanjem gledaju u bioskopu, a zatim na televiziji. Proletos, u okviru Međunarodnog filmskog festivala FEST u Beogradu, održana je premijera romantične komedije "Želim da se udam" u kojoj ja tumačim glavnu mušku ulogu. To je veoma lep film o ljubavi u malom primorskom ruskom gradu Kalinjingradu. 28. oktobra ovaj film će biti prikazan na Festivalu ruskog filma u Beogradu koji organizuje ROSKINO.

Program Festivala Ruskog Filma u Srbiji

"Želim da se udam" (rež. Sonja Karpunjina, 2022) je romantična komedija o novinarki kojoj se život odvija po planu: radi kao TV voditelj i ima uspešnog i bogatog mladoženju. Međutim, jedan slučajan susret pokreće lavinu događaja koji potpuno menjaju njene životne planove. Glavne uloge tumače Miloš Biković i Kristina Asmus. Miloš Biković je, takođe, koproducent filma. Komedija je učestvovala na Ruskom filmskog festivalu u Brazilu i Meksiku 2022. godine.

 

 

- "Mladić" (rež. Aleksandar Fomin, 2022) - avanturistička komedija o sukobu generacija. Tridesetogodišnji Vanja je uvek bio odlikaš i završio Moskovski državni univerzitet sa najvišim ocenama, ali pao je na samo dno: žena ga ostavlja, a na poslu dobija otkaz... U trenutku najvećeg očajanja saznaje da njegov drug iz razreda Kolja, slab đak u školi a sada uspešan biznismen, raspisuje konkurs za srednjoškolce, i nudi pobedniku ogromnu količinu novca kao nagradu. Vanja izgleda mlađe od svojih godina i odlučuje se na prevaru: brije bradu, falsifikuje dokumenta i prijavljuje se za takmičenje srednjoškolaca siguran da će životno iskustvo lako pobediti mladost... Glavne uloge tumače Pavel Tabakov i Danila Kozlovski.

 

- "Konjić Grbonjić" (rež. Oleg Pogodin, 2021) je porodična bajka u žanru fantastike, koja se upisala u tri najuspešnija ruska filma 2021. godine u Rusiji i Zajednici Nezavisnih Država. Filmska adaptacija istoimene bajke Petra Jeršova jedan je od najsavremenijih ruskih filmova - blokbaster sa velikim brojem specijalnih efekata i kompjuterske grafike. Uloge tumače Anton Šagin, Pavel Derevjanko, Paulina Andrejeva i drugi. Ova fantazija za sve članove porodice je očarala i međunarodnu publiku - film je prodat u niz zemalja širom sveta.

 

 

- "Sama" (rež. Dmitrij Suvorov, 2021) je drama zasnovana na istinitim događajima. 24. avgusta 1981. godine, upravo venčani Larisa i Vladimir Savicki poleteli su avionom na relaciji Komsomoljsk na Amuru - Blagoveščensk. Trideset minuta pre sletanja putnički avion AN-24 se sudario sa drugom letelicom i raspao na visini od preko pet kilometara. Takvu avionsku nesreću je skoro nemoguće preživeti, ali dogodilo se čudo - Larisa se probudila među olupinama aviona u neprohodnoj tajgi ... Glavne uloge tumače Nadežda Kaleganova, Viktor Dobronravov, Maksim Ivanov.

 

 

- "Fiksizi protiv rakobotova" (rež. Vasilij Bedošvili, Oleg Užinov, Ivan Pšonkin, 2019) je animirani film o fiksizima - ljubaznim malim bićima koja žive u mašinama i aparatima i paze na to da tehnika radi ispravno. Fiksizi se kriju od ljudi: postoji samo nekoliko srećnika na svetu koji komuniciraju sa njima. U laboratoriji profesora Čudakova postoji škola ovih malih bića za koju znaju samo jedan dečak i njegova drugarica. Ali jednog dana, tamo se pojavljuju neuhvatljivi rakobotovi, koji špijuniraju naše junake i prete da će ispričati celom svetu o njihovom postojanju...

 

 
Raspored prikazivanja filmova u MTS Dvorani u Beogradu:

28. oktobar, petak

19:00 - "Želim da se udam"

29. oktobar, subota

12:00 - "Fiksizi protiv rakobotova"

19:00 - "Mladić"

30. oktobar, nedelja

12:00 - "Konjić Grbonjić"

19:30 - "Sama"

*Festival ruskog filma (Russian Film Festival) su dani ruske kinematografije u inostranstvu, koje ROSKINO održava uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije od 2020. godine. Glavni cilj RFF-a je upoznavanje stranih gledalaca sa raznovrsnošću savremenog ruskog filmskog sadržaja: od umetničkih filmova različitih žanrova i serija do animacija i dokumentarnih filmova. U periodu 2020-2022 festival je održan u 27 zemalja sveta i okupio je skoro 6,5 miliona gledalaca. Festival ruskog filma obuhvata kako onlajn projekcije, tako i događaje u prostoru gde se on održava.

Detaljnije: https://rff.online

 

 

 

Ostavite komentar