Kultura > Film/TV

Festival RUSKOG FILMA od 28. do 30. oktobra u Beogradu

Publika će biti u prilici da vidi pet ostvarenja - "Želim da se udam", "Mladić", "Sama", "Konjić Grbonjić" i "Fiksizi protiv rakobotova"

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2022 > 20:35

podeli vest:

Festival RUSKOG FILMA od 28. do 30. oktobra u Beogradu
Foto: Youtube PrintScreen


Ruska komedija "Želim da se udam" sa Milošem Bikovićem biće prikazana u Srbiji u okviru Festivala ruskog filma koji se od 28. do 30. oktobra održava u Mts Dvorani, najavili su organizatori.

U Beogradu će takođe biti prikazani i drugi ruski filmovi, a publika će biti u prilici da vidi pet ostvarenja ruske kinematografije.

Na besplatnim projekcijama u Beogradu biće prikazana i film "Mladić", zasnovan na istinitim događajima, triler "Sama", bajka za celu porodicu "Konjić Grbonjić" i dugometražni crtani film "Fiksizi protiv rakobotova".

Filmovi očekuju svoju publiku u bioskopu MTS Dvorana.

Festival Ruskog Filma u Srbiji organizuje Roskino, organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma u svetu, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Generalni direktor Roskino Ina Šalito kaže da sa zadovoljstvom prvi put predstavlja Festival Ruskog Filma u Srbiji.

- Sa Srbijom nas povezuju prijateljski odnosi i razvijena kulturna saradnja. Ruska i srpska kinematografija imaju mnogo dodirnih tačaka i uspešnih zajedničkih projekata. Nedavno je, na primer, u okviru Russian Film Festival Spotlight u Urugvaju na Međunarodnom festivalu ženskog filma CineFem, prikazana melodrama "Dunav" u koprodukciji Rusije i Srbije. U okviru Festivala Ruskog Filma u Beogradu prikazaćemo filmove koji će biti zanimljivi najširoj publici: od najmlađeg do najstarijeg člana porodice, mladima, deci. Nadam se da će srpski gledaoci ovog vikenda rado gledati nove ruske filmove na velikom platnu - kazala je Šalato.

Glumac Miloš Biković naglašava da se ruski filmovi poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji.

- Neki od njih dospevaju na veliko platno skoro istovremeno kada i u Rusiji. Publika je srdačno dočekala filmove "Led" i "Led 2", "Sluga", "Hotel Beograd". To nije povezano samo sa mojim učešćem u ovim filmovima, već uopšte sa ruskim filmskim sadržajem koji postaje sve konkurentniji. Ruski filmovi se prvo sa interesovanjem gledaju u bioskopu, a zatim na televiziji. Proletos, u okviru Međunarodnog filmskog festivala FEST u Beogradu, održana je premijera romantične komedije "Želim da se udam" u kojoj tumačim glavnu mušku ulogu. To je veoma lep film o ljubavi u malom primorskom ruskom gradu Kalinjingradu - kazao je Biković.

 

 

 

Ostavite komentar