Kultura > Film/TV

Od Sjenice DO HOLIVUDA: Put glumca VALHIDINA PRELIĆA i tajna uspeha lika Žarka u seriji "POZIV"

Glumac Valhidin Prelić otvorio je dušu i iskreno govorio o svom karijernom putu, ali i o mnogo drugih stvari

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

21/12/2023 > 20:01

podeli vest:

Od Sjenice DO HOLIVUDA: Put glumca VALHIDINA PRELIĆA i tajna uspeha lika Žarka u seriji "POZIV"
Foto: K1TV


Veliku popularnost stekao je u serijama "Južni vetar" i "Kalkanski krugovi", a poslednja u nizu kojom je postao miljenik ženske populacije je upravo ona koju je odigrao u seriji "Poziv", tumačeći lik misterioznog biznismena Žarka.

Valhidin Prelić, u emisiji "Prvi red" na televiziji K1, govori o tome kako je tekao njegov put od Sjenice do Holivuda, otkrivajući i da ima blizanca. Popularni glumac priča i o tome kako mu se dopala uloga u seriji "Poziv" te koliko sličnosti dele on i lik Žarko.

- Ne mogu reći da sam očekivao, jer sam pročitao ceo scenario, ali u neku ruku je i meni bilo neočekivano. Drhtao sam šta će da se desi i kako će da bude sa mojim likom i svim ostalima. Što se tiče sličnosti između mene i lika koji igram, uvek tražim negde osobine svoje. Moj prijatelj i kolega, Lukas, švedski i svetski poznati glumac, uvek govorio je da on nije tumačio lik, nego je on bio u tim datim okolnostima. Ja volim da tumačim lik i da ima neke drugačije manire, pa se tako negde i pronalazim - kaže popularni glumac i otkriva zajedničku osobinu između njega i lika Žarka.

- Možda ta tajanstvenost.

Valhidin se prisetio trenutka kada su ga pozvali na audiciju za lik Žarka:

 
- Nisam bio na kastingu. Poslao sam snimak mog kastinga, a bio je video lika o kome se priča u celoj seriji. Željno sam očekivao da me pozovu, jer mi se lik zaista dopao i dopala mi se ekipa koja to radi. Dobio sam taj poziv, sve ostalo je istorija - rekao je glumac.

Uloga inspektora Papića u seriji "Južni vetar" privukla je najveću pažnju, a Valhidin se prisetio trenutka kada je dobio ulogu u seriji:
 
- Bio sam iznenađen koliko je taj scenario bio precizan, tačan i odlično napisan. Nisam imao scene sa Bikovićem, ali na mene je ostavio jako dobar utisak. Veoma je prijatan dečko i zrači nekom energijom. Uopšte me ne čudi što je zvezda. Sebe ne smatram zvezdom, ostao sam priseban, jer taj lažni sjaj ume da gurne čoveka u nešto što nije - dodaje.

Valhidin otkriva i zbog čega smatra da je život u Užicu luksuzan:
 
- Tamo imaš Zlatibor na 20 minuta, Taru na 45. To u Beogradu nemaš. Ne moraš da tražiš parking, sve ti je na dohvat ruke. Živim na 15 minuta od centra peške, tako da je u tom smislu živeti u manjem mestu luksuz - rekao je on. 

Foto: K1TV

Foto:  

Foto:  

O reakcijama sugrađana na njega, Valhidin kaže:

- Najviše reakcija bilo je tokom emitovanja 'Južnog vetra'. Nisam mogao da izađem na ulicu, a da me ne spopadnu klinci da se slikaju. Nekada su im reakcije, gledaju te i vide da te poznaju, a ne znaju odakle, pa se jave - istakao je glumac.

Na pitanje otkud interesovanje za glumu, Valhidin odgovara:

- 98 sam došao u Užice, gde sam radio predstavu sa Kokanom Mladenovićem.  Nije bilo najbolje, jer je Kokan želeo da menja mene. Nije mu se svidelo ono što ja nudim, ali i Al Paćino je doživeo istu sudbinu kada je radio 'Kuma'. Bio je to moj prvi rad na profesionalnoj predstavi i to je užasno uticalo na mene. Bio sam na trećoj godini Akademije. Video sam da je on navikao da ljudi dođu sa spremnim ulogama, tekstom, a ja sam navikao na Akademiji radim sa profesorom ili rediteljem, da vidim na koji način šta i kako mi to hoćemo da napravimo. Kokan je očekivao odmah rezultat i počeo je da izbacuje scene. Jedan dan sam seo, naučio sve scene i ponudio sam mu tekst. Prosto nije mogao da veruje. Rekao mi je da kao da gleda brzog Gonzalesa koji prolazi, jer nije mogao da poveže čoveka koji je sedeo za stolom i koji je dole na sceni. Svako ima svoj princip rada, ja sam čovek koji ne voli za stolom sve da da, jer onda na pozornici nemam šta da ponudim - kaže popularni glumac.

Iako je bio odličan u Osnovnoj školi, Valhidin je upisao Gimnaziju, prirodno-matematički smer, ali je bio loš đak:

- Nije me interesovala biologija, hemija, matematika i jeste, ali sam u četvrtoj godini imao keca zbog lošeg profesora - priča kroz osmeh.
 

Valhidin otkriva da ima brata blizanca koji se ne bavi sličnim poslom, već je arhitekta.

Glumac ističe da mu je velika želja bila da igra u "Kalkanskim krugovima":

- Uvek mi je bilo zanimljivo da igram u mističnim triler dramama. Kada se dogodilo da su me pozvali, voleo sam svaki sekund tog snimanja, da upijem atmosferu i budem prisutan. Skoro sam uspeo da pogledam drugu sezonu i veoma sam zadovoljan ulogom - kaže glumac i otkriva kako privatno provodi vreme.

- Najviše volim da vikendom sa sinom gledamo filmove i serije, to nam je neki ritual, posebno sada kada je ovakvo vreme. Ne verujem da će sin krenuti mojim stopama. On voli prirodne nauke, što je jako dobro, a ja volim da ga podržim u onome što voli -  zaključuje Valhidin Prelić u emisiji "Prvi red" na televiziji K1.

Ostavite komentar