Kultura > Film/TV

NAPUŠTA komediju zbog filma o Martinu Luteru Kingu: KRIS ROK će režirati priču o POKOJNOM AKTIVISTI za građanska prava

Film kompanije Universal Pictures baziraće se na biografiji Džonatana Ajga "King: A Life," koja je izašla ranije ove godine

Izvor: K1info

08/10/2023 > 12:34

podeli vest:

NAPUŠTA komediju zbog filma o Martinu Luteru Kingu: KRIS ROK će režirati priču o POKOJNOM AKTIVISTI za građanska prava
Foto: Tanjug/AP Photo/Yuki Iwamura


U saradnji sa izvršnim producentom Stivenom Spilbergom, Kris Rok se sprema da oživi priču o Martinu Luteru Kingu na ekranu.

Rok (58) je u završnim pregovorima da režira i producira biografski film o pokojnom aktivisti za građanska prava za Universal Pictures, navodi People.

Foto: Nobel Foundation, Public domain, via Wikimedia Commons

Martin Luter King

Kristi Makosko Kriger i Amblin Partners će koproducirati film zajedno sa Rokom, dok će stariji potpredsednik produkcije Universala, Rajan Džouns, nadgledati projekat.

Film će se bazirati na bestseler biografiji Džonatana Ajga "King: A Life".

Objavljena ranije ove godine, knjiga "prati Martina Lutera Kinga od učionice do propovedaonice, pa do ulica Birmingema, Selme i Memfisa, dok Ajg dramatično rekreira putovanje čoveka koji je redefinisao rasne odnose u SAD-u i postao jedan od osnivača modernog doba - kao i najoplakanijeg mučenika nacije", navodi se u zvaničnom sinopsisu knjige.

Foto: Printscreen amazon.com

 

Film će biti četvrta Rokova režija i prvi film koji ne pripada komediji, nakon ostvarenja "Head of State" (2003), "I Think I Love My Wife" (2007) i "Top Five" (2014).

Ostavite komentar