Kultura > Film/TV

Večeras svečano otvaranje "ZEMUN FESTA" projekcijom filma sa DŽONIJEM DEPOM

Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog "strit-marketa", gde će koncerte održati i velike muzičke grupe

Autor: K1info/beograd.rs

23/08/2023 > 20:04

podeli vest:

Večeras svečano otvaranje "ZEMUN FESTA" projekcijom filma sa DŽONIJEM DEPOM
Foto: Beograd.rs


Tradicionalni beogradski letnji festival "Zemun fest" biće održan od 23. do 27. avgusta na tri lokacije, a otvaranje je zakazano večeras za 20 časova u Zemunskom parku, saopštili su organizatori.

"Zemun fest" je podržan sredstvima Opštine Zemun, Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za kulturu, Kancelarije za mlade, Ministarstva kulture i mnogobrojnih kompanija.

Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog "strit-marketa”, gde će koncerte održati muzičke grupe Van Gog, JU grupa i Partibrejkersi.

Deo filmskog programa festivala biće otvoren 23. avgusta svečanom projekcijom ostvarenja "Žan di Bari", sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, filmom koji je otvorio Kanski festival. Pre prikazivanja filma, publika će uživati u koncertu filmske muzike koju izvodi sastav "Kvartet Rocher”.

Ovo izdanje "Zemun festa" biće u znaku legendarnih Zemunaca – JU grupe, koja je obeležila istoriju jugoslovenskog rokenrola. Publika će 24. avgusta imati priliku da uživa u projekciji filma "JU grupa – Trenutak sna".

Filmski program festivala biće obogaćen projekcijama ostvarenja "Northern comfort" – 25. avgusta i filma "Broker" – 26. avgusta. Sva prikazivanja filmova odigraće se u bioskopskoj dvorani na otvorenom, na Velikom trgu u Zemunu. Koncertni program održaće se na glavnoj bini Zemunskog keja. "Partibrejkersi" će nastupati 25. avgusta, "Van Gog" 26. a "Ju grupa" zatvara festival 27. avgusta.

Na koncertnu zonu festivala "nasloniće se" i postavka "strit-marketa" sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala moći će da uživaju u jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija.

Organizatori pozivaju Beograđane da posete "Zemun fest" i uživaju u bogatom programu, piše Beograd.rs.

Ostavite komentar