Kultura > Film/TV

PREMIJERA prve dve epizode NAPETE psiho-triler serije "TUNEL" na Dunav Film Festu u Smederevu

Šesto izdanje Dunav Film Festa biće održano od 22. do 27. avgusta, a u okviru programa biće prikazano 35 ostvarenja

Izvor: K1info/Tanjug

04/08/2023 > 14:18

podeli vest:

PREMIJERA prve dve epizode NAPETE psiho-triler serije "TUNEL" na Dunav Film Festu u Smederevu
Foto: Instagram/serija_tunel


Prve dve epizode serije "Tunel" reditelja Petra Ristovskog biće premijerno prikazane u petak, 25. avgusta u 20 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa festivala Dunav Film Fest, saopštili su organizatori.

Posle projekcije publici će se pokloniti deo ekipe serije.

Reditelj Petar Ristovski, posle sjajne serije i filma "Kralj Petar I", povodom premijernog prikazivanja i ekskluzivne prilike da publika festivala pogleda dugoočekivanu seriju "Tunel" kaže da je prošlo dosta vremena od ideje do realizacije serije

- Posle skoro sedam godina od ideje, prve dve epizode naše autorske serije "Tunel" biće premijerno prikazane na festivalu Dunav Film Fest u Smederevu. Sa velikim uzbuđenjem isčekujemo prvi kontakt sa publikom i ako nam pomalo neverovatno zvuči da se ovom ogromnom poslu polako bliži kraj i prvo javno prikazivanje. "Tunel" je vrlo napet policijski, psiho-triler od dvanaest epizoda pisanih na osnovu policijskih izveštaja i intervjua sa pregovaračima i inspektorima koji su učestvovali u pregovorima na slučajevima koje smo obradili kroz seriju. Sve je inspirisano stvarnim ličnostima, kriznim i talačkim situacijama koje su se desile u Srbiji u proteklih 20 godina - kazao je Ristovski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tunel (@serija_tunel)

Kako kaže, priča serije prati rad i privatne živote grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, koja kroz svaku epizodu ima pred sobom novog počinioca kome pokušavaju da pomognu.

- Gledaoci će imati priliku da vide jedinicu čiji je glavni zadatak rešavanje zločina pre nego što se oni dese, jedinicu koja počinioca spasava iz bezizlazne situacije, kada mu je svest do te mere sužena da ne zna kuda i kako dalje, koji se nalazi u mračnom tunelu svog uma iz koga ne može da izađe - objašnjava reditelj.

Serija "Tunel" je nastala u produkciji Telekom Srbija i Zillion Filma.

Uloge tumače Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Ćustić, Miloš Đorđević, Lazar Ristovski, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Sergej Trifunović. Autorsku ekipu pored reditelja Petra Ristovskog čine i Vladimir Ćosić, scenarista, direktori fotografije Goran Volarević, Maja Radošević, i Marko Milovanović, scenografi Željko Antović i Ljubica Petrović, kostimograf Veliborka Brankov, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksandar Ranđelović, kao i montažeri Miodrag Cicović i Aleksandar Popović.

Šesto izdanje Dunav Film Festa biće održano od 22. do 27. avgusta u Smederevu.

U okviru programa biće prikazano 35 ostvarenja podeljenih u četiri programske celine.

Glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske tvrđave, dok će publika i dalje uživati na lokacijama poput Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda, na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo.

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Ostavite komentar