Kultura > Film/TV

Na PALIĆKOM filmskom festivalu uručene AFIFS nagrade

Radoslav Zelenović uručio je specijalna priznanja za dugogodišnju saradnju Nilu Jangu, Moniki Husar, Jeleni Lemajić i Draganu Jovićeviću

Izvor: K1info/Tanjug

19/07/2023 > 08:55

podeli vest:

Na PALIĆKOM filmskom festivalu uručene AFIFS nagrade
Foto: Screenshot Tanjug video


Autorima filma "Da li ste videli ovu ženu?" i koproducentima "Snega i medveda" sinoć su uručene nagrade Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFIFS) na Festivalu evropskog filma Palić.

Na Letnjoj pozornici u Paliću, rediteljima "Da li ste videli ovu ženu?" Dušanu Zoriću i Matiji Gluščeviću, kao i producentkinji Čarni Vučinić, uručena je AFIFS nagrada za najbolji domaći film između dva festivala, po mišljenju kritičara srpske sekcije Međunarodne federacije filmskih kritičara (FIPRESCI).

Predsednik ogranka FIPRESCI Srbije Božidar Zečević uručio je AFIFS nagradu i koproducentima Milošu Ivanoviću i Andrijani Sofranić Šućur za manjinsku koprodukciju "Sneg i medved" (Kar Ve Ayi).

Srpsko-nemačko-turska koprodukcija "Sneg i medved", misterija smeštena u ruralnu Tursku, debi je rediteljke Selčen Ergun, i biće prikazana na Paliću u četvrtak, nakon što je već bila na FEST-u, i festivalima u Torontu, Marakešu i Antaliji.

Direktor festivala Radoslav Zelenović uručio je, povodom jubilarnog 30. Palića, specijalna priznanja Repliku Palićkog tornja za dugogodišnju saradnju nekadašnjem selektoru program "Paralele i sudari" i Mladi duh Evrope" Nilu Jangu.

Replika Paličkog tornja uručena je i Moniki Husar za dugogodišnje vođenje festivalske službe za odnose sa javnošću, novinarki Jeleni Lemajić za izveštavanje sa Palića, kao i novinaru časopisa NIN i starom saradniku festivala Draganu Jovićeviću.

Na Letnjoj pozornici četvrte večeri festivala potom je prikazan u Glavnom programu, ali van konkurencije film "Ingeborg Bahman - Putovanje u pustinju" rediteljke Margarete fon Trota, a potom je usledio "Nula kalorija" Džesike Hausner.

Ostavite komentar